Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Αποπέμφθηκε βουλευτής των Τόρις που συνέκρινε τα εμβόλια κατά της Covid-19 με το Ολοκαύτωμα

Βρετανία: Αποπέμφθηκε βουλευτής των Τόρις που συνέκρινε τα εμβόλια κατά της Covid-19 με το Ολοκαύτωμα

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, είπε στους βουλευτές πως «είναι εντελώς απαράδεκτο να κάνουμε συσχετισμούς και να χρησιμοποιούμε τέτοια γλώσσα, και είμαι αποφασισμένος η μάστιγα του αντισημιτισμού να εξαλειφθεί».

Το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας απέπεμψε ένα βουλευτή από την κοινοβουλευτική ομάδα τού κυβερνώντος κόμματος, επειδή συνέκρινε τα εμβόλια κατά του κοροναϊού Covid-19 με το… Ολοκαύτωμα!

«Ο Άντριου Μπρίτζεν ξεπέρασε τα όρια», είπε ο Σάιμον Χαρτ, επικεφαλής της κομματικής πειθαρχίας των Συντηρητικών, προσθέτοντας πως «η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια προκαλεί βλάβη και κοστίζει ζωές», μεταδίδει το BBC.

«Ως εκ τούτου, αφαιρώ την βουλευτική ιδιότητα από τον Άντριου Μπρίτζεν με άμεση ισχύ, εν αναμονή επίσημης έρευνας», ανακοίνωσε.

Ο Μπρίτζεν, επί μακρόν επικριτής των εμβολίων κατά της Covid-19, είχε κάνει νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, μια ανάρτηση στο Twitter, δημοσιεύοντας έναν σύνδεσμο με ένα άρθρο για τις παρενέργειες του εμβολίου, προσθέτοντας το εξής σχόλιο: «Όπως μου είπε ένας σύμβουλος καρδιολόγος, αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας μετά το Ολοκαύτωμα».

Την συγκεκριμένη ανάρτηση, ο συντηρητικός βουλευτής την έχει «κατεβάσει», ωστόσο αρκεί μια ματιά στον λογαριασμό του στο Twitter, για να διαπιστώσει κανείς ότι είναι πολέμιος των εμβολίων.

Σούνακ: «Η μάστιγα του αντισημιτισμού να εξαλειφθεί»

Μιλώντας στο Κοινοβούλιο, ο Βρετανός πρωθυπουργός και αρχηγός των Τόρις, Ρίσι Σούνακ, είπε αργότερα στους βουλευτές: «Είναι εντελώς απαράδεκτο να κάνουμε συσχετισμούς και να χρησιμοποιούμε τέτοια γλώσσα, και είμαι αποφασισμένος η μάστιγα του αντισημιτισμού να εξαλειφθεί. Δεν έχει καμία απολύτως θέση στην κοινωνία μας».

Ερωτηθείς για την κατηγορία του αντισημιτισμού, ο Μπρίτζεν ζήτησε αργότερα συγγνώμη.

«Σε σχέση με το tweet μου σήμερα το πρωί, η χρήση του Ολοκαυτώματος ως αναφορά ήταν ανάλγητη, για το οποίο ζητώ συγγνώμη. Έχω διαγράψει το προσβλητικό tweet», είπε.

«Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να αποσπάσει την προσοχή από έγκυρες ανησυχίες που σχετίζονται με τα εμβόλια. Το άρθρο που δημοσίευσα στο Twitter παρουσιάζει τη δουλειά ενός Εβραίου Ισραηλινού ερευνητή», προσέθεσε.

Οι Τόρις θεωρούν ότι η γρήγορη διανομή των εμβολίων το 2021 είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του συντηρητικού κόμματος κατά την περίοδο που βρίσκεται στην εξουσία, σημειώνοντας ότι το εμβόλιο έσωσε αμέτρητες ζωές κατά τη διάρκεια της πανδημίας και επέτρεψε στη χώρα να τερματίσει γρήγορα τα lockdown.

Ο Μπρίτζεν βρίσκεται επί του παρόντος σε αναστολή από τη Βουλή των Κοινοτήτων για πέντε ημέρες.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024