Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς οι κινέζικες τράπεζες προσπαθούν να δελεάσουν τους πλούσιους πολίτες με δυτικά εμβόλια

Πώς οι κινέζικες τράπεζες προσπαθούν να δελεάσουν τους πλούσιους πολίτες με δυτικά εμβόλια

Η προσφορά της China Citic Bank International, η οποία έρχεται μετά την κατάργηση των διασυνοριακών περιορισμών με την ηπειρωτική Κίνα με το Χονγκ Κονγκ, δείχνει την επιθυμία των Κινέζων πολιτών για δυτικά εμβόλια παρά την επίσημη κριτική για τα εμβόλια.

Μια κινεζική κρατική τράπεζα στο Χονγκ Κονγκ προσφέρει στους πελάτες ένα εμβόλιο mRNA εάν καταθέσουν 4 εκατομμύρια HK $ (512.000 $), καθώς επιδιώκει να δελεάσει πελάτες της ηπειρωτικής χώρας που μέχρι τώρα είχαν πρόσβαση μόνο σε τοπικά παραγόμενα εμβόλια.

Το εμβόλιο BioNTech/Pfizer mRNA δεν είναι ευρέως διαθέσιμο στην ηπειρωτική χώρα, αλλά από καιρό διατίθεται δωρεάν σε μόνιμους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, καθώς το Πεκίνο επέτρεψε στις δύο περιοχές να ακολουθήσουν διαφορετική στρατηγική εμβολιασμού.

Η προσφορά της China Citic Bank International, η οποία έρχεται μετά την κατάργηση των διασυνοριακών περιορισμών με την ηπειρωτική Κίνα με το Χονγκ Κονγκ, δείχνει την επιθυμία των Κινέζων πολιτών για δυτικά εμβόλια παρά την επίσημη κριτική για τα εμβόλια. Η Κίνα έχει δει μια αύξηση των μολύνσεων μετά την ξαφνική ανατροπή της πολιτικής Zero-COVID του Πεκίνου.

Μαζί με άλλες… ανέσεις

Η τράπεζα είπε ότι εάν νέοι ή υφιστάμενοι πελάτες καταθέσουν νέα κεφάλαια 4 εκατομμυρίων HK $ σε έναν λογαριασμό, θα ήταν επιλέξιμοι για το εμβόλιο BioNTech/Pfizer. Άλλα οφέλη για τους κατόχους λογαριασμών περιλαμβάνουν πρόσβαση σε εμβόλιο για την ηπατίτιδα Β, που είναι ενδημική στην Κίνα, καθώς και δωρεάν…. δοκιμαστική οδήγηση Bentley και εκπτώσεις στο Four Seasons Hotel της πόλης, δημοφιλές στην ελίτ της ηπειρωτικής χώρας.

Η τράπεζα είπε ότι η προώθηση ήταν «με στόχο να παρέχει στους διασυνοριακούς πελάτες μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών διαχείρισης πλούτου».

Η κινεζική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα τονίσει την αποτελεσματικότητα των τοπικών εμβολίων της, πολλά από τα οποία βασίζονται σε παλαιότερη αδρανοποιημένη τεχνολογία, και έχει αρνηθεί να επιτρέψει την ευρεία διανομή εμβολίων δυτικής κατασκευής. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης επέκριναν επανειλημμένα το εμβόλιο mRNA BioNTech/Pfizer και αμφισβήτησαν την ασφάλειά του.

Εν τω μεταξύ, και άλλες υπηρεσίες εμφανίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε όλο το Χονγκ Κονγκ για να καλύψουν τη ζήτηση για το εμβόλιο mRNA, σύμφωνα με τους Financial Times.

Οι ιδιωτικές κλινικές και ορισμένα ιδιωτικά νοσοκομεία προσφέρουν εμβόλια έως και 2.800 HK $ (359 $) ανά δόση. Ο Όμιλος Virtus Medical, ο οποίος θα προσφέρει τα εμβόλια στους πελάτες από τις 16 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι έχει λάβει «εκατοντάδες» ερωτήματα σχετικά με τα εμβόλια.

Ο ταξιδιωτικός όμιλος Easson Holdings πουλάει επίσης ταξίδια εμβολίων πλήρους εξυπηρέτησης στο Χονγκ Κονγκ. Τα πακέτα περιλαμβάνουν κρατήσεις ξενοδοχείων και αεροπλάνων και ταξίδια με σοφέρ σε κλινικές εμβολίων.

Η Shanghai Fosun Pharmaceutical Group, ο κινέζος διανομέας των εμβολίων Covid της BioNTech, την περασμένη Παρασκευή άρχισε να δέχεται κρατήσεις από κατοίκους που θέλουν να λάβουν τα εμβόλια στο Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία, η οποία έχει αποκλειστεί από τη διανομή του εμβολίου ευρέως εντός της ηπειρωτικής χώρας, χρεώνει ένα τέλος κράτησης 299 Rmb (44 $) προτού επιτρέψει στους χρήστες να επιλέξουν πότε θα κάνουν τη δόση.

Κινέζοι τουρίστες εμβολίων στην ηπειρωτική χώρα συρρέουν επίσης στο Μακάο για εμβόλια mRNA Covid.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024