Σχέδια βελτίωσης: Αίτημα έγκρισης επιλαχόντων αγροτών
Οι επιλαχόντες αγρότες του επενδυτικού προγράμματος αναμένουν την ένταξή τους από το 2018
Την έγκριση των επιλαχόντων αγροτών των σχεδίων βελτίωσης (πρόσκληση του 2018) του ΠΑΑ καθώς και την άμεση μεταφορά κονδυλίων ζητούν με επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών της Βόρειας-Κεντρικής-Νότιας Ελλάδας.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική επιστολή, οι αγρότες αυτοί είναι επιλαχόντες, που επιθυμούν να προχωρήσουν σε επενδύσεις και να αγοράσουν αγροτικό εξοπλισμό, αλλά περιμένουν από το 2018. «Γιατί να περιμένουμε 5 έτη, ενώ κάποιοι από εμάς έχουν υλοποιήσει ήδη με κομμένα τιμολόγια, επενδύσεις», τονίζουν.
Με δεδομένο ότι έληξαν οι αιτήσεις πληρωμής των ήδη εγκεκριμένων σχεδίων βελτίωσης στις 13 περιφέρειες για το ελάχιστο 20%, οι επιλαχόντες αγρότες ζητούν να δοθεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντολή μεταφοράς κονδυλίων για τις κάθε μία από τις 13 περιφέρειες εκεί όπου περισσεύουν και να ανακοινωθούν δημόσια.
Επίσης, το διάστημα αυτό μέσα στο 2023 ανακοινώνονται οι αξιολογήσεις από το μέτρο του 4.1.2 τα λεγόμενα αρδευτικά σχέδια βελτίωσης αρχικού προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ. «Επειδή οι φήμες λένε για αρκετές απορρίψεις ζητούμε να μεταφέρετε εδώ και τώρα από το μέτρο αυτό τα κονδύλια που περισσεύουν τους επιλαχόντες αγρότες των σχεδίων βελτίωσης προκήρυξης 2018 του μέτρου 4.1.1», επισημαίνεται στην επιστολή.
Τέλος, ζητούν να ελεγχθεί αν περισσεύουν κονδύλια από τα παλιά προγράμματα του ΠΑΑ, που αξιολογούνται ακόμα όπως το μέτρο 5,1 αντιχαλαζικά ΕΛΓΑ , το μέτρο 16 Συνεργασία κά.
«Δεν θέλουμε να περιμένουμε την νέα προκήρυξη του 2023 και να περιμένουμε άλλα 4 έτη τις αξιολογήσεις», καταλήγει η Συντονιστική Επιτροπή.
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (11/1): Πού θα δείτε το Άρης – ΑΕΚ, το ματς του Παναθηναϊκού και τον τελικό Μπαρτσελόνα – Ρεάλ
- Ακλόνητοι στα μπλόκα οι αγρότες ετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Κόκκινη γραμμή η επιβίωσή μας»
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
- Ιράν: Αναφορές για 116 νεκρούς – Τεχεράνη: «Θα πλήξουμε Ισραήλ, αμερικάνικες βάσεις αν οι ΗΠΑ παρέμβουν»
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πατησίων – Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα
- Χειμερινές εκπτώσεις: Προσδοκίες για τζίρο άνω των 6 δισ. ευρώ
- Στην Καρδίτσα με Τζόουνς ο Ολυμπιακός – Εύκολο απόγευμα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Συνελήφθη ο Τίμοθι Μπάσφιλντ: Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων – Οι προκλητικές δηλώσεις του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-135x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)



























































![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442