Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Δεν υπάρχει χρηματοδότηση από το Πεντάγωνο για τη στήριξη των δορυφόρων Starlink

Έλον Μασκ: Δεν υπάρχει χρηματοδότηση από το Πεντάγωνο για τη στήριξη των δορυφόρων Starlink

Σύμφωνα με τον Μασκ, η SpaceX δαπανά περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως για την παροχή δορυφορικών υπηρεσιών στην Ουκρανία

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ,  με ανάρτησή του στο Twitter, υποστηρίζει πως δεν παίρνει καμία  χρηματοδότηση από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας για τους δορυφόρους Starlink της SpaceX στην Ουκρανία.

Η ανάρτηση αυτή έγινε μία ημέρα έπειτα από αναφορές ότι το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο καταβολής πληρωμής για τις υπηρεσίες του δορυφορικού δικτύου Starlink στην δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο χώρα.

Η SpaceX έχει απώλεια εσόδων περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων (20,29 εκατομμυρίων ευρώ) τον μήνα από την προσφορά υπηρεσιών, αλλά και τα οικονομικά κόστη που σχετίζονται με μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων. «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε (αναστεναγμός)”, έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

«Δεν υπάρχουν χρήματα από το υπουργείο Άμυνας, αλλά αρκετές άλλες χώρες, οργανισμοί, αλλά και ιδιώτες πληρώνουν για τη συνέχιση της προσφοράς των υπηρεσιών από 11.000 ως 25.000 τερματικά”, όπως ανέφερε σχετικά ο Μασκ.

Ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο εκτελεστικός διευθυντής της Tesla Inc. Ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η SpaceX δαπανά περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως για την παροχή δορυφορικών υπηρεσιών στην Ουκρανία και ότι η εταιρία έχει δαπανήσει περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να είναι διαθέσιμη η υποστήριξή της στο δίκτυο παροχής των δορυφορικών υπηρεσιών.

Το Politico ανέφερε προχθές, Δευτέρα, ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώσει για την παροχή των δορυφορικών υπηρεσιών προς την Ουκρανία, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συζητήσεις.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024