Ενεργειακή κρίση: Ο Λουκασένκο ειρωνεύεται και κόβει ξύλα «για να μην πεθάνουν οι Ευρωπαίοι από το κρύο»
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει τη δύσκολη αυτή τη στιγμή. Έλατα ή σημύδες, το σημαντικό είναι να ζεσταθούν», λέει ο Λουκασένκο, τρολάροντας την Ευρώπη για την ενεργειακή κρίση.
Ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο κυριότερος σύμμαχος της Ρωσίας και του Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος να ειρωνεύεται τους Ευρωπαίους και να κόβει ξύλα για την Ευρώπη, για να την βοηθήσει «να μην πεθάνει από το κρύο» τον χειμώνα.
Στο βίντεο, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Λουκασένκο εμφανίζεται να κρατάει ένα τσεκούρι, μπροστά σε μια στοίβα φρεσκοκομμένα ξύλα.
#Belarus Lukashenka is trying to flirt with the West. In this video, he says while chopping wood: «We’ll help Europe not to freeze. Let’s help our brothers. Maybe they will help us.»
Don’t get fooled. He is a dictator who killed and tortured citizens and is complicit in the war pic.twitter.com/NfkBlU12BS
— Hanna Liubakova (@HannaLiubakova) September 14, 2022
«Δεν θα τους αφήσουμε να πεθάνουν από το κρύο στην Ευρώπη. Θα βοηθήσουμε τους αδελφούς μας. Ίσως να μας βοηθήσουν κι αυτοί κάποια μέρα», ακούγεται να λέει ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ειρωνικά, προτού σχίσει ένα μεγάλο κούτσουρο με το τσεκούρι του.
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει τη δύσκολη»
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει τη δύσκολη αυτή τη στιγμή. Έλατα ή σημύδες, το σημαντικό είναι να ζεσταθούν», συνεχίζει ο Λουκασένκο.
Αυτό το βίντεο του Λευκορώσου προέδρου τραβήχτηκε σε μια περίοδο που οι ευρωπαϊκές χώρες, αντιμέτωπες με την εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν ελλείψεις τον χειμώνα.
Παράλληλα, οι σχέσεις της Ευρώπης με το Μινσκ είναι ιδιαίτερα τεταμένες.
Η Λευκορωσία, που συνορεύει με την Ουκρανία, έθεσε το έδαφός της στη διάθεση της Μόσχας για να εξαπολύσει την επίθεσή της στο Κίεβο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)













![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442