Η πείρα των Γερόντων της Ερήμου, των Πατέρων που έπαθαν και έμαθαν, όσων δίδαξαν πρωτίστως δι᾿ έργων και διά της σιωπής τους, κατά γενική ομολογία, είναι ο “οδοδείχτης” στην καθημερινότητά μας.
Οι συμβουλές των Αγίων Γερόντων, που πάντα απαντούσαν με ταπείνωση και ποτέ αυτόκλητα και διδασκαλικά στους άλλους, χωρίς υπερβολή, μετουσιώνουν το Ευαγγέλιο στην πράξη και μάς καθοδηγούν απλανώς και με ασφάλεια στην ορθοπραξία.
Αυτές τις συμβουλές δύναται ο αναγνώστης να βρει συγκεντρωμένες στο βιβλίο του π. Δημητρίου Φουρλεμάδη, ιατρού και νομικού, “Αποσπάσματα από το μεγάλο Γεροντικό”. Πρόκειται για την ασκητική ζωή αγίων Μοναχών που τόσα έχουν να πουν σήμερα σε εγγάμους και αγάμους, σε νέους και μεγαλύτερους στην ηλικία, σε πιστούς αλλά και βαρύθυμους απέναντι στην ορθόδοξη πίστη.
Μάλιστα δε, για καλύτερη χρήση και ανάγνωση, η πείρα των Πατέρων είναι κατανεμημένη σε ενότητες ανάλογα με την αρετή που κάθε ενότητα διαπραγματεύεται.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Ορθόδοξη Κιβωτός” και διατίθεται στο τηλ. 210 6924659.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας