Νεπάλ: Ανασύρθηκαν και τα 22 πτώματα των θυμάτων της συντριβής αεροσκάφους
Η κυβέρνηση του Νεπάλ συνέστησε πενταμελή επιτροπή για να εξακριβώσει τα αίτια της συντριβής
Ανασύρθηκαν τα πτώματα των 22 ανθρώπων –19 επιβατών και τριών μελών πληρώματος– που επέβαιναν σε αεροσκάφος που συνετρίβη στα Ιμαλάια, στο Νεπάλ, προχθές Κυριακή, δήλωσε αξιωματούχος.
Πέρα από έξι αλλοδαπούς, δύο υπηκόους Γερμανίας και τέσσερις υπηκόους της Ινδίας, όλα τα υπόλοιπα θύματα ήταν πολίτες του Νεπάλ. Το επιβατικό αεροσκάφος, δικινητήριο De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter, συνετρίβη περίπου 15 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ποχάρα, 125 δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, το πρωί της Κυριακής. Προορισμός του ήταν η Τζόμσομ, δημοφιλής προορισμός τουριστών, προσκυνητών και ορειβατών, 80 χιλιόμετρα δυτικότερα. Η πτήση δεν θα διαρκούσε παρά είκοσι λεπτά.
«Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν και τα 22 πτώματα από τον τόπο της συντριβής», δήλωσε ο Ντίο Τσάντρα Λαλ Κάρνα, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Άνδρες του στρατού ανέσυραν αρχικά 21 πτώματα από τα συντρίμμια, σκορπισμένα σε απόκρημνη πλαγιά βουνού, σε υψόμετρο 14.500 ποδών (4.420 μ.), χθες Δευτέρα. Το τελευταίο που έμενε ανασύρθηκε σήμερα το πρωί, διευκρίνισε ο κ. Κάρνα.
Τα πτώματα των 10 από τα θύματα μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα Κατμαντού χθες και τα 12 που απομένουν θα μεταφερθούν σήμερα αεροπορικώς για να υποβληθούν σε νεκροψία-νεκροτομή και να παραδοθούν σε οικογένειες, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. Τα ονόματά τους δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή.
Η κυβέρνηση του Νεπάλ συνέστησε πενταμελή επιτροπή για να εξακριβώσει τα αίτια της συντριβής και να κάνει συστάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας των αερομεταφορών.
Το Νεπάλ, όπου βρίσκονται οκτώ από τα 14 ψηλότερα βουνά στον κόσμο, ανάμεσά τους και το Έβερεστ, έχει κάκιστο ιστορικό ως προς την ασφάλεια των πτήσεων, εξαιτίας ανεπαρκειών στην εκπαίδευση των πιλότων και τη συντήρηση των αεροπλάνων.
Τον Μάρτιο του 2018, αεροσκάφος της US-Bangla Airlines (Μπανγκλαντές) συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο της Κατμαντού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 51 από τους 71 επιβαίνοντες.
Το φονικότερο αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ είχε γίνει το 1992, όταν Aibus A300 της Pakistan International Airlines με 167 επιβαίνοντες συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο της Κατμαντού. Δεν επέζησε κανείς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
- Σέρρες: Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος – Γνώριζε καλά την περιοχή που εξαφανίστηκε
- Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν μου παίρνει κανείς δώρο τα Χριστούγεννα»
- Θεσσαλονίκη: Μέσα από τις φυλακές φαίνεται πως δόθηκε η εντολή για το χτύπημα σε τράπεζα στον Εύοσμο
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
- Μαρκ Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη»
- Σκοταδισμός: Η Banda Entopica τραγούδησε σλάβικα και ο δήμαρχος Φλώρινας διέκοψε τη συναυλία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442