Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολέμος στην Ουκρανία: Κατάπαυση πυρός για την απομάκρυνση αμάχων από το Αζοφστάλ

Πολέμος στην Ουκρανία: Κατάπαυση πυρός για την απομάκρυνση αμάχων από το Αζοφστάλ

Σύμφωνα με το Skynews πολλοί άμαχοι πολίτες βρίσκονται σε υπόγειες αποθήκες του εργοστασίου από τα τέλη του Φεβρουαρίου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάπαυση πυρός και τη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου προκειμένου να απομακρυνθούν  οι άμαχοι που είναι εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάπαυση θα τηρηθεί σήμερα από τις 14.00 (ώρα Μόσχας), ενώ οι εγκλωβισμένοι μπορούν να φύγουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Εκτιμάται πως στο εργοστάσιο βρίσκονται μεταξύ 300 και 1.000 αμάχων.

Ωστόσο η ουκρανική πλευρά αναφέρει ότι κανένας ανθρωπιστικός διάδρομος δεν θα υπάρξει, γιατί δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών.

«Δηλώνω επίσημα και δημοσίως ότι δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία συμφωνία που να αφορά έναν ανθρωπιστικό διάδρομο από το Αζοφστάλ σήμερα», έγραψε στο Telegram η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

«Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι ένας ανθρωπιστικός διάδρομος ανοίγει με τη συμφωνία και των δύο πλευρών. Ένας διάδρομος που ανακοινώνεται μονομερώς δεν παρέχει ασφάλεια και επομένως δεν είναι ένας ανθρωπιστικός διάδρομος», ανέφερε ακόμα η Βερεστσούκ, στην ανάρτησή της.

Επίθεση σε σιδηροδρομικούς σταθμούς

Νωρίτερα, πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί στο δυτικό και κεντρικό τμήμα της Ουκρανίας έγιναν στόχος επιθέσεων από τις ρωσικές δυνάμεις με τον αριθμό θυμάτων να παραμένει άγνωστος.

Ο διευθυντής των ουκρανικών Σιδηροδρόμων, Ολεξάντερ Καμίσιν  δήλωσε ότι οι επιθέσεις σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μίας ώρας.

Βομβαρδισμοί σε δύο πόλεις

Η Ρωσία εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον δύο πόλεων στην επαρχία Βινίτσια στην κεντρική Ουκρανία, με αποτέλεσμα αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων να σκοτωθούν και να τραυματιστούν, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σέρχιι Μπορζόφ.

«Σήμερα οι πόλεις Ζμέρινκα και Κοζιάτιν στην επαρχία Βινίτσια έγιναν εκ νέου στόχος βομβαρδισμών. Ο εχθρός προσπαθεί να πλήξει κρίσιμες υποδομές», επεσήμανε ο Μπορζόφ σε βίντεο που ανήρτησε στο Telegram.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024