Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ουκρανοί καταστρέφουν Ρωσικά τανκς και γράφουν «Wolverines»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ουκρανοί καταστρέφουν Ρωσικά τανκς και γράφουν «Wolverines»

Επάνω σε κατεστραμμένα Ρωσικά τανκς υπάρχει γραμμένη μια λέξη, ή καλύτερα ένα μήνυμα των Ουκρανών: «Wolverines» Τι σημαίνει όμως.

Σε ολοένα και περισσότερα κατεστραμμένα Ρωσικά τανκς κάποιοι Ουκρανοί αφήνουν την υπογραφή τους. Γράφουν «Wolverines» και στη συνέχεια εξαφανίζονται. Το διαδίκτυο αναρωτιέται τι σημαίνει αυτό, μέχρι που κάποιος έδωσε την απάντηση.

Στην γεμάτη αντικομμουνισμό ταινία του 1984 «Κόκκινη Αυγή» (red dawn) με πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Σουέιζi, τον Τσάρλι Σιν, τον Ντάρεν Ντάλτον και πολλούς άλλους πρωτοεμφανιζόμενους αστέρες του Χόλιγουντ, η Σοβιετική Ένωση εισβάλλει στις ΗΠΑ.

Οι αιμοδιψείς και δολοφόνοι Σοβιετικοί όμως τα βρίσκουν σκούρα από μια παρέα αμερικάνων μαθητών που αντιστέκονται στην κατοχή, βγαίνουν στα βουνά και κάνουν αντάρτικο.

Η ομάδα αυτή των παιδιών, ονομάζει τον εαυτό της «Wolverine» που στα ελληνικά είναι ο «αδηφάγος». Ένα μεσαίου μεγέθους μοναχικό θηλαστικό (που μοιάζει με μικρή αρκούδα). Ο «αδηφάγος» φημίζεται για τη δύναμη και την επιθετικότητα του και για το γεγονός ότι μπορεί να σκοτώσει και δεν κάνει πίσω ακόμη και ζώα που είναι μεγαλύτερα από αυτό.

Οι Ουκρανοί Wolverines

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πολλές βδομάδες πριν την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ενώ η κατάσταση άρχισε να μυρίζει μπαρούτι, ένας 61χρονος Ουκρανός δικηγόρος ο Ντάνιελ Μπίλακ σχημάτισε τους πραγματικούς «αδηφάγους».

Πήγαιναν σε σχηματισμούς σε δάση και χωράφια έξω από το Κίεβο κάθε Σαββατοκύριακο και εκπαιδεύονταν στο σαμποτάζ, τον ανταρτοπόλεμο και τη χρήση όπλων.

Μάλιστα όταν οι μάχες μαίνονταν και οι Ρώσοι είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω από το Κίεβο, όπως λέει ο Μπίλακ, οι wolverines του πραγματοποιούσαν νυχτερινές καταδρομικές αθόρυβες επιχειρήσεις και έπιαναν Ρώσους αιχμαλώτους που είχαν απομακρυνθεί από τις μονάδες τους.

Ο ίδιος ο Μπιλάκ επιβεβαίωσε ότι πράγματι το όνομα το εμπνεύστηκε από την ταινία του 1984 «Κόκκινη Αυγή» και μάλιστα με τη δράση της ομάδας του, το θεωρεί πλέον και άκρως επιτυχημένο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024