Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία μπλοκάρει ανεξάρτητες ενημερωτικές ιστοσελίδες
Οι αρχές μπλόκαραν τους ενημερωτικούς ιστότοπους Mediazona, Republic, Snob.ru και άλλα μέσα ενημέρωσης λόγω του τρόπου με τον οποίο κάλυπταν τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο ενημερωτικός ιστότοπος Mediazona, μια από τις τελευταίες ανεξάρτητες φωνές στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές τον μπλόκαραν λόγω του τρόπου με τον οποίο κάλυπτε την εισβολή στην Ουκρανία.
Η ρωσική ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor «άρχισε να μπλοκάρει το Mediazona» ανέφερε στην ανακοίνωση. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσαν ότι ο ιστότοπος έχει περιληφθεί πλέον στον επίσημο κατάλογο των «μπλοκαρισμένων» μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία.
Το μέτρο αυτό ελήφθη «επειδή καλύπτουμε έντιμα ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία και αποκαλούμε την εισβολή, εισβολή και τον πόλεμο, πόλεμο» πρόσθεσε το Mediazona, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα θέλει να επιβάλει «στρατιωτική λογοκρισία» και ότι «σχεδόν δεν υπάρχουν πλέον ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης στη χώρα».
Η μη κυβερνητική οργάνωση Roskomsvoboda ανέφερε εξάλλου ότι οι αρχές μπλόκαραν και άλλους ιστότοπους, όπως τους Republic, Snob.ru και Agentstvo, αλλά και τοπικές εφημερίδες.
«Σας ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας, η νύχτα θα περάσει», ανέφερε το Republic, εξηγώντας ότι οι αναγνώστες μπορούν να διαβάζουν το περιεχόμενό του, εάν έχουν VPN.
Δεκάδες εργαζόμενοι σε ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, όπως στο τηλεοπτικό κανάλι Dojd και το Mediazona έχουν χαρακτηριστεί «πράκτορες του εξωτερικού» και πολλοί δημοσιογράφοι και εκδότες έφυγαν από τη χώρα. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι στο εγγύς μέλλον δεν θα υπάρχει στη Ρωσία κανένα ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης, ούτε καν η έγκριτη εφημερίδα Novaïa Gazeta, ο διευθυντής της οποίας τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2021.
Ο Mediazona ιδρύθηκε το 2014 από τα μέλη του γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riot Ναντέζντα Τολοκονίκοβα και Μαρία Αλιόχινα και κάλυπτε κυρίως δικαστικές υποθέσεις πολιτικών ακτιβιστών, διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης και περιπτώσεις καταπάτησης των δικαιωμάτων των κρατουμένων.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ιράν «στέκεται» στον πόλεμο με όπλο την «οικονομία της αντίστασης»
- Τι είναι το E-3 Sentry AWACS, το εναέριο κέντρο επιχειρήσεων που χτυπήθηκε από το Ιράν
- Σοκαριστικό βίντεο με τον 16χρονο μαχαιρωμένο στο Αγρίνιο – Οι δραματικές στιγμές μετά το αιματηρό επεισόδιο
- Σε συμπληγάδες τα εργοστάσια στη Γαλλία – Αύξηση 30% στα λουκέτα
- Σαρωτικός ο Ολυμπιακός και κόντρα στην Ελπίδα Τρίπολης (11-0)
- Χαβιέ Σολάνα – Βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία το 1999 και σήμερα τον τιμά η Ευρωβουλή
- Πώς βρέθηκε η Αμάντα Πιτ στον «Mαφιόζο της Διπλανής Πόρτας»
- ΠΟ Ισπανίας σε Μπαρτσελόνα: «Μην φοβάστε για τον Γιαμάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 29.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/david-wirzba-1kqqPKhn0a4-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442