Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Φλέγεται το Χάρκοβο - Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές λέει ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Φλέγεται το Χάρκοβο – Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές λέει ο Ζελένσκι

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τέταρτη ημέρα, με το Χάρκοβο να είναι στο επίκεντρο της ρωσικής επίθεσης. Συνεχίζονται οι μάχες και γύρω από το Κίεβο.

Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες στο Χάρκοβο, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, ενώ και το Κίεβο τελεί υπό πολιορκία. Άλλωστε, η νύχτα που πέρασε ήταν η δυσκολότερη από την ημέρα που οι Ρώσοι εισέβαλαν στην Ουκρανία, με αεροπορικές επιδρομές και εκρήξεις.

Τα ουκρανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν βίντεο και φωτογραφίες από τις μάχες στο Χάρκοβο που συνεχίζονται και μετά την εφιαλτική νύχτα που πέρασε. Την ίδια ώρα, κλειστός είναι ο δρόμος της διπλωματίας. Η ουκρανική πλευρά δεν δέχεται να γίνουν συνομιλίες στη Λευκορωσία, καθώς ο ρωσικός στρατός πέρασε από εκεί για να εισβάλει από τον βορρά στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, εθελοντές και ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν Ρώσους στρατιώτες που έχουν καλυφθεί σε σχολείο.

Σύμφωνα με το ουκρανικό NEXTA, οι Ουκρανοί έχουν αφοπλίσει πολλούς Ρώσους στρατιώτες.

Μάλιστα, το NEXTA παρουσιάζει σε βίντεο που έχει εξασφαλίσει από κατάστημα της περιοχής ότι οι Ρώσοι που έχουν φτάσει στο Χάρκοβο κάνουν πλιάτσικο.

Οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν συναντήσει ισχυρή αντίσταση, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά.

Νέες εκρήξεις και γύρω από το Κίεβο

Σειρά εκρήξεων ακούστηκαν δυτικά του κέντρου της ουκρανικής πρωτεύουσας Κίεβο, μερικά λεπτά αφότου ήχησαν οι σειρήνες, μετέδωσε ανταποκριτής του Reuters το πρωί της Κυριακής.

Ουκρανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για εκρήξεις και ανταλλαγή πυροβολισμών σε έναν γειτονικό δήμο.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Segodnya.ua, μια γέφυρα ανατινάχθηκε κοντά στην πόλη Μπούκα, δυτικά του Κιέβου. Δεν είναι σαφές αν βομβαρδίστηκε από ρωσικά στρατεύματα ή αν καταστράφηκε από την ουκρανική πλευρά.


Ο Άντον Χερασένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, είπε πως μάχες διεξάγονται στην Μπούκα με τις ρωσικές δυνάμεις που προσπαθούν να προωθηθούν προς το Κίεβο.

Νέο μήνυμα Ζελένσκι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του κατηγορεί τη Ρωσία ότι βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές, ενώ έχει βάλει στο στόχαστρό της παιδικούς σταθμούς, κατοικίες πολιτών, ακόμα και ασθενοφόρα.

«Το Βασίλκιβ, το Κίεβο, το Τσερνίγκιφ, το Σούμι, το Χάρκοβο και πολλές άλλες πόλεις στην Ουκρανία ζουν σε συνθήκες που η τελευταία φορά που τις βιώσαμε στα εδάφη μας κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου».

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024