Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πιστόλι του Ιβάν, ο νεκρός Άλκης και η Δικαιοσύνη της Ψωροκώσταινας

Το πιστόλι του Ιβάν, ο νεκρός Άλκης και η Δικαιοσύνη της Ψωροκώσταινας

Την ώρα που όλοι μιλούν για την αντιμετώπιση του τέρατος της οπαδικής βίας, τα δικαστήρια έκαναν... τα μούτρα κρέας στον Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή με όπλο στην Τούμπα

Υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, φαρισαίοι και λοιποί πολυπράγμονες μετά τις μεγαλόστομες πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες συγκεντρώθηκαν χθες, ανήμερα Τσικνοπέμπτη 24.02.2022, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας να συζητήσουν, να διερευνήσουν τις βέλτιστες πρακτικές για να αντιμετωπιστεί οριστικά και αμετάκλητα (;) το πρόβλημα της οπαδικής βίας.
Είπαν ότι είχαν να πουν, χαιρετήθηκαν και αποχώρησαν πανευτυχείς που το τέρας της βίας στα γήπεδα θα το εξοντώσουν, οι αγωνιστικοί χώροι θα καθαρίσουν, νέος Άλκης δεν θα προκύψει σε κανένα πεζοδρόμιο ή σε πιλοτή πολυκατοικίας.

Αυτά στην Αθήνα.

Μακριά από την Αθήνα, πεντακόσια και βάλε χιλιόμετρα, στην συμπρωτεύουσα, την ίδια ώρα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο έδειχνε με τον καθαρότερο τρόπο πως εννοεί η ελληνική δικαιοσύνη την δικαστική αντιμετώπιση ακραίων επεισοδίων γηπεδικής βίας, όπως είναι η εισβολή στον αγωνιστικό χώρο ένοπλου ολιγάρχη και ιδιοκτήτη ομάδας συνοδεία φουσκωτών.
Η περιβόητη δίκη του κ. Ιβάν Σαββίδη, του ομογενή εκ Ροστόφ επιχειρηματία και βουλευτή της ρωσικής Δούμας, του πρώτου (και μοναδικού) ιδιοκτήτη ομάδας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο με το χέρι στο πιστόλι που είχε στη μέση του, του ιδιοκτήτη ομάδας που έγινε παγκόσμιο θέμα και απασχόλησε όλα τα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά όργανα κατέληξε όπως ακριβώς περίμεναν όλοι. Σε ένα πελώριο φιάσκο από πλευράς ποινής. Τιμωρήθηκε με πιο βαριά ποινή από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ομάδων (ECA) παρά από την ελληνική δικαιοσύνη!

Εικοσιπέντε (25) μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή στον κ. Ιβάν Σαββίδη, σε απλά ελληνικά «του έκαναν τα μούτρα κρέας».

Τι κι αν στο ν. 2725/1999 και στο άρθρο 41 ΣΤ η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο χωρίς δικαίωμα επισύρει ποινή ενός έτους και η βιαιοπραγία με τις απειλές δύο έτη;

Τι κι αν η είσοδος του κ. Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο «με το όπλο παραπόδα» είναι το κορυφαίο επεισόδιο γηπεδικής βίας που έχει καταγραφεί ποτέ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με την έννοια ότι το προξένησε ιδιοκτήτης ομάδας και όχι ένας σεσημασμένος χουλιγκάνος;

Τι κι αν η εικόνα του να έχει το χέρι στο όπλο και να ψάχνει για υποψήφιο θύμα έκανε τον γύρο του κόσμου και ξεφτίλισε ακόμη περισσότερο το ταλαιπωρημένο από διάφορους «σωτήρες» ελληνικό ποδόσφαιρο;

Το δικαστήριο αποφάσισε «25 μήνες με τριετή αναστολή» και η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, όπερ σημαίνει «μια τρύπα στο νερό».

Οχτώ φορές πήγε και ήρθε η υπόθεση στα δικαστήρια, 4 χρόνια τώρα αναβολές επί αναβολών, μέχρι που… κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ δολοφόνησαν εν ψυχρώ το 19χρονο παιδί. Τότε εδέησαν οι δικαστικές αρχές να εκδικάσουν την υπόθεση.

Θέλετε και το ακόμη καλύτερο; Οι Ιβάν Σαββίδης και Λούμπος Μίχελ «καταδικάστηκαν» και σε τριετή απαγόρευση να εισέρχονται στο γήπεδο με υποχρεωτική εμφάνιση στο «οικείο Αστυνομικό Τμήμα»!!

Το βλέπεις και λες «κάτι είναι κι αυτό, έχει μια κανονική αθλητική διάσταση η απαγόρευση».

Αμ δε! Χάσαμε και σε αυτό κύριοι! Κι αυτή η ποινή αναστέλλεται μέχρι να εκδικαστεί η έφεση!!! Δηλαδή υπολογίστε καμία δεκαετία ακόμα στην μπανανία που ζούμε…. Μα την Παναγία!

Τι είπε το δικαστήριο; Σου απαγορεύω να μπαίνεις στο γήπεδο για τρία χρόνια, σου επιβάλω να παρουσιάζεσαι υποχρεωτικά την ώρα του αγώνα στο οικείο Α.Τ., αλλά επειδή είσαι καλό παιδί κι έχεις «πρότερο έντιμο βίο» κάνε μια έφεση, πάρε κι ένα ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή και τα ξαναλέμε.

Πότε θα εκδικαστεί η έφεση; Εντάξει, ακόμη 2022 έχουμε. Την βλέπω να εκδικάζεται μαζί με τα εγκαίνια της νέας Τούμπας, εκεί κοντά στο 2030!

Α, να μην το ξεχάσω: « Διαφωνούμε πλήρως με την ποινή. ¨Έχει κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα και όχι ποινικό» δήλωσε η πλευρά του κ., Σαββίδη αμέσως μετά την απόφαση και πριν καταθέσει την έφεση! Όχι θα κάτσει να σκάσει!

Κάτι σαν την πολυιδιοκτησία… τους έβγαζαν λάδι και ταυτόχρονα τους έβριζαν!

Αυτή την μεγαλοπρεπή δικαστική τρύπα στο νερό είδε χθες η ελληνική κυβέρνηση να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια της και να υπονομεύει ευθέως τις, δήθεν, αποφάσεις της για την πάταξη της βίας των γηπέδων και όλα αυτά τα συμπαθητικά που εδώ και μέρες, μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού εκτοξεύει δεξιά κι αριστερά κι ετοιμάζει νομοσχέδια.

Ποια νομοσχέδια τώρα, ποιες συσκέψεις, ποιες ευρωπαϊκές συμβάσεις για την πάταξη της βίας και την ασφάλεια των διοργανώσεων και διάφορα άλλα συγκινητικά!

Στην ποδιά του κ. Ιβάν Σαββίδη τελείωσε ακόμη και ο χαρακτήρας της πειθαρχικής ποινής, ανακαλύφθηκε στην ελληνική μπανανία απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο και υποχρεωτική παρουσία στο οικείο Α.Τ. που όμως αναστέλλεται μέχρι να εκδικαστεί η έφεση!!!
Αυτό κι αν είναι παγκόσμιο ρεκόρ αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα. Η κυβέρνηση το κατάφερε κι αυτό!!!

Υ.Γ. Την ίδια μέρα (σατανική σύμπτωση) η αγγλική κυβέρνηση ανακοίνωνε, δια του Μπόρις Τζόνσον, την πρόθεση της να απαγορεύσει στον Ρομάν Αμπράμοβις να επισκεφθεί στο μέλλον το Λονδίνο, ούτε συζήτηση για να ξαναμείνει στα παλάτια που διαθέτει στο Κένσιγκτον!!!

Είπαμε, σατανικές συμπτώσεις!!! Μια περίτρανη απόδειξη του τι δυστυχώς χωρίζει την Ψωροκώσταινα από την Μεγάλη Βρετανία… η άβυσσος.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024