Γιάννης Οικονόμου: Αυτό το ανερμάτιστο και επιδερμικό μέτωπο δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική για την πατρίδα
Με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «στην πορεία των 31 μηνών από το καλοκαίρι του 2019, υπάρχουν επιτυχίες και αδυναμίες. Είναι σαφώς σπουδαιότερο να διαχειριζόμαστε τις δεύτερες και να επουλώνουμε όσες πληγές δημιουργήθηκαν»
Για ένα «βαθύ ρήγμα, που τέμνει το πολιτικό φάσμα στην πατρίδα μας» έκανε λόγο στην τοποθέτησή του, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Από τη μία πλευρά (υπάρχει) μια εργατική, σύγχρονη, συμπαγής και υπεύθυνη κυβέρνηση και από την άλλη ένα ανερμάτιστο, ανεύθυνο, παρωχημένο και επιδερμικό μέτωπο, που δεν μπορεί επ’ ουδενί να αποτελέσει εναλλακτική για την πατρίδα στην πραγματικότητα του 21ου αιώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και προσέθεσε ότι, από τη μία πλευρά, έχουμε «μια κυβέρνηση που προσπαθεί για τη διασφάλιση της Ελλάδας και την προκοπή των πολιτών, που προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες και να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνατότητες της πατρίδας και των ανθρώπων της» και από την άλλη, «μια αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, ίδια και απαράλλαχτη με την αποτυχημένη κυβέρνηση του χθες. Που επενδύει στα μηδαμινά, που πνίγεται στη μετριότητά της, που δεν μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα γιατί αδυνατεί να αλλάξει τον εαυτό της».
Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι, την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «σπρώχνονται για το ποιος θα πρωτοκαταλάβει τη δική τους αριστερή όχθη, οι πολίτες γνωρίζουν σε ποια πλευρά του πολιτικού φάσματος πρέπει να σταθούν, για να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και σταθερότητα τις εποχές μεγάλων κρίσεων που βιώνουμε. Είναι η πλευρά που στέκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης», όπως είπε.
Με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «στην πορεία των 31 μηνών από το καλοκαίρι του 2019, υπάρχουν επιτυχίες και αδυναμίες. Είναι σαφώς σπουδαιότερο να διαχειριζόμαστε τις δεύτερες και να επουλώνουμε όσες πληγές δημιουργήθηκαν. Έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα του 21ου αιώνα, με πρώτο ορίζοντα το 2023, όταν και θα παρουσιάσουμε ενώπιον του ελληνικού λαού ένα ικανό σώμα πολιτικών που εφαρμόσαμε στη διάρκεια της θητείας μας».
Διαβεβαίωσε πως «ούτε οι αδυναμίες και τα προβλήματα μας λυγίζουν, ούτε κομπάζουμε για τις επιτυχίες μας, γιατί γνωρίζουμε ότι ο πήχης είναι ψηλά» και σημείωσε πως «συνεχίζουμε τον αγώνα μας με αφοσίωση, σεμνότητα και σεβασμό στον πολίτη, διορθώνοντας τις αδυναμίες μας και τα λάθη μας, τα οποία είναι αναπόφευκτα για όποιον δρα και επιχειρεί να αλλάξει τα πράγματα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χώροι εργασίας: Υπό πίεση οκτώ στους δέκα υπαλλήλους – Στρες, ανισότητες, εκφοβισμός, σεξουαλική παρενόχληση
- Ανήλικος μέθυσε στο καρναβάλι Ρεθύμνου – Συνελήφθη ο πατέρας του
- Το χάσμα του πλούτου στην Ευρώπη: Πού βρίσκονται οι πλουσιότεροι και οι φτωχότεροι;
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ – Τα δρομολόγια και οι σταθμοί που βγαίνουν «εκτός»
- Ο Γρηγορίου είναι κοντά στον Άρη
- Καθαρά Δευτέρα: Όλα όσα ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα για την «αργία»
- Τώρα ιδρώνει: Η φωτογραφία του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου μετά τη σύλληψή του έγινε «έργο τέχνης» στο Λούβρο
- Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ – 600 μολύβια και 10 ποιήματα: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442