Κόπα Άφρικα – Η Μουκανσάνγκα γράφει ιστορία στο Μαλάουι-Ζιμπάμπουε
Ιστορική στιγμή στο Κόπα Άφρικα, καθώς η Σαλίμα Ραντία Μουκανσάνγκα από τη Ρουάντα έγινε η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε σε διαιτητική ομάδα σε αγώνα της διοργάνωσης.
H Σαλίμα Ραντία Μουκανσάνγκα, διεθνής ρέφερι της FIFA από τη Ρουάντα, πρόσθεσε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της διαιτησίας και στον αθλητισμό, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε σε διαιτητική ομάδα σε αγώνα Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, στη χθεσινή νίκη της Γουινέας επί του Μαλάουι (1-0).
Η 33χρονη ήταν η τέταρτη διαιτητής του αγώνα, διευρύνοντας έτσι τον μύθο της στη διαιτησία, όπου ξεκίνησε ως επαγγελματίας το 2012.
Το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Τόκιο 2020, έγινε η πρώτη διαιτητής από τη Ρουάντα που διεύθυνε παιχνίδι του Ολυμπιακού τουρνουά. Το ντεμπούτο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε στον αγώνα που η Αγγλία νίκησε με 2-0 τη Χιλή στη φάση των ομίλων.
Είναι επίσης η πρώτη ρέφερι από τη Ρουάντα που συμμετείχε σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, το οποίο διεξήχθη στη Γαλλία το 2019.
Ο Εργκίν Αταμάν έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα και αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που περιμένει από τους οπαδούς των «πράσινων».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στεφάν Λανουά συνεχίζει να επιλέγει φάσεις τις προβάλει σε διαιτητές και παρατηρητές αλλά έχουν την ίδια φιλοσοφία με την τηλεκριτική του. Δεν αγγίζει συγκεκριμένες ομάδες.
Ενόψει της αναμέτρησης της Euroleague με τον Ερυθρό Αστέρα, ο Ματίας Λεσόρ εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ αναφέρθηκε και στην δική του επιστροφή στην αγωνιστική δράση.