Φωτογραφίες: Automedia

H απολύτως αναγνωρίσιμη σιλουέτα του μικρότερου και εξαιρετικά δημοφιλούς μοντέλου της Mercedes-Benz εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό να δοκιμάζει τις αντοχές της στο ψύχος με φόντο τα χιονισμένα τοπία του ευρωπαϊκού βορρά, καθώς προετοιμάζει την ανανέωσή του η οποία θα εστιάσει στα ουσιώδη.

Έτσι, εξωτερικά η ανανεωμένη A-Class θα ακολουθήσει την εξελικτική οδό, αποκτώντας μια νέα όψη που θα συναποτελείται από νέου σχεδιασμού φωτιστικά σώματα, νέο προφυλακτήρα και αναθεωρημένη γρίλια ενώ στο πίσω τμήμα διακρίνονται ήδη ο ανασχεδιασμένος αεροδυναμικός διαχύτης που θα συνδυαστεί με νέα φώτα, αισθητικής ανάλογης των μπροστινών. Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να συμπληρωθούν από μια ανανεωμένη παλέτα χρωμάτων και επενδύσεων για το εσωτερικό ενώ η ανανεωμένη εικόνα θα συμπληρωθεί από τις ανανεωμένου σχεδιασμού ζάντες.

Αναλόγως περιορισμένες θα είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση καθώς η A-Class αναμένεται να συνεχίζει με το δίδυμο των μεγάλων οθονών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το infotainment.

Βέβαια, σημαντικές προδιαγράφονται οι διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά το ψηφιακό «περιεχόμενο» καθώς οι ανωτέρω οθόνες αναμένεται να αποκτήσουν αφενός νέα γραφικά και αφετέρου βελτιωμένες παραμέτρους σε ό,τι αφορά την χρηστικότητά τους. Εξίσου δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι προσθήκες σε εφαρμογές και δυνατότητες όπως επιβάλλει η ψηφιακή εποχή.

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστούν βελτιώσεις και στα συστήματα υποβοήθησης και άνεσης με έμφαση στην πολυτέλεια.

Σε επίπεδο κινητήρων, οι αλλαγές αναμένεται να στοχεύσουν στη βελτίωση της αποδοτικότητας και την μείωση των εκπομπών ρύπων. Έτσι, η γκάμα αναμένεται να ξεκινά από τον turbo 1,3 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 136 και 163 ίππων.

Θα δίνει την σκυτάλη στον τετρακύλινδρο δίλιτρο των 224 ίππων ενώ η plug-in υβριδική έκδοση των 218 ίππων η οποία συνδυάζει τον κινητήρα 1,3 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ θα συνεχίσει να υφίσταται ενδεχομένως προσφέροντας ακόμα καλύτερα μεγέθη σε επίπεδο κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων.

Αυτό που δεν πρέπει να αποκλειστεί επίσης είναι η Mercedes να προσθέσει και άλλη plug-in υβριδική παραλλαγή στις επιλογές της A-Class διευρύνοντας τις αποδοτικές επιλογές της.

Επίσης η γκάμα της ανανεωμένης A-Class θα εξακολουθήσει να περιλαμβάνει diesel επιλογές και συγκεκριμένα δύο εκδόσεις με εφαλτήριο το δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα σε εκδοχές 116 και 150 ίππων που αναμένεται επίσης να επωφεληθούν από βελτιώσεις σε όρους αποδοτικότητας.

Από την ανανεωμένη γκάμα της A-Class δεν θα λείψει φυσικά η κορυφαία έκδοση A 45 AMG αλλά και η μικρότερης ισχύος Α 35 που αμφότερες αναμένεται να αυξήσουν την ισχύ τους, επιθυμώντας να διατηρήσουν το προβάδισμα που έχουν ήδη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr