Βορίδης – Αν μας πει η επιτροπή lockdown θα πούμε όχι διότι υπάρχει το εμβόλιο
Υπάρχει διερωτήθηκε, σήμερα πολιτική δύναμη που λέει υποχρεωτικότητα με κυρώσεις σε όλους; Υπάρχει πολιτική δύναμη που υποστηρίζει το λοκντάουν;
Το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες δεν έχει φύγει ποτέ από το τραπέζι, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ αίσθηση προκάλεσε η κατηγορηματική του απάντηση ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα ακόμη lockdown.
Ειδικότερα, ο κ. Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης ξεκαθάρισε ότι ακόμη κι αν η επιτροπή των ειδικών εισηγούνταν γενικό lockdownη κυβέρνηση θα πει «όχι», καθότι υπάρχει το εμβόλιο.
«Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικώς συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν. Πλέον η επιτροπή απάντα όταν της τίθενται ερωτήματα…», είπε χαρακτηριστικά.
Έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ
Σύμφωνα με το Μάκη Βορίδη, αν έχουμε αυτό το διάστημα κλιμάκωση εμβολιασμών, από τις 20.000 στις 170.000 πρώτες δόσεις, αυτό δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν όπως και ο διάλογος με την κοινωνία.
Υπάρχει διερωτήθηκε, σήμερα πολιτική δύναμη που λέει υποχρεωτικότητα με κυρώσεις σε όλους; Υπάρχει πολιτική δύναμη που υποστηρίζει το lockdown;
Το ΕΣΥ, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, έχει ενισχυθεί από την έναρξη της πανδημίας με 12.000 προσωπικό, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί άλλες 4.700 θέσεις. «Είναι μέρος του έκτακτου προσωπικού που είναι ήδη στα νοσοκομεία και θα γυρίσει σε μόνιμο σε όσους επιτύχουν στη διαδικασία (σ.σ του ΑΣΕΠ)» σημείωσε.
Όπως είπε ο κ. Βορίδης, «πήραμε 500 ΜΕΘ κι αυτή τη στιγμή είναι 1.100, δηλαδή 110% αύξηση στις ΜΕΘ… για να γίνει αυτό η απάντηση είναι ότι πήραμε προσωπικό, δεν γινόταν αλλιώς».
- Κρίσιμη ευρωπαϊκή ρεβάνς: Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Καρλοβάρσκο στο «Μ. Μερκούρη»
- Όσο οι Ευρωπαίοι μιλάνε στο Νταβός, ο Τραμπ αποσύρει στρατεύματα από το ΝΑΤΟ
- Hellenic Train: Ακυρώνονται τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Άγιος Ανδρέας – Ρίο λόγω πτώσης δέντρου
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» για τον τελικό με τον Άγιαξ – Χιλιάδες αιτήσεις για εισιτήριο
- Ένας χορευτής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης άλλαξε μια ιστορία 100 ετών στις πουέντ
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Συνένοχη είναι η Ευρώπη για το χάος της Δύσης
- Μεγάλα ματς στο Champions League, με… φόντο την πρόκριση στα νοκ-άουτ (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442