Moderna – Στον «πάγο» από τον FDA για την έγκριση εμβολίου για εφήβους
Η Moderna θα χρειαστεί να περιμένει ίσως και μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 για να πάρει έγκριση για τη χορήγηση του εμβολίου της στους εφήβους από τον FDA
Η εταιρεία Moderna θα αργήσει όπως φαίνεται να πάρει έγκριση για χορήγηση του εμβολίου της σε εφήβους 12 – 17 ετών, καθώς όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει την αξιολόγησή της.
Ειδικότερα ο FDA ενημέρωσε τη Moderna ότι η αξιολόγηση μπορεί να μην ολοκληρωθεί πριν από τον Ιανουάριο του 2022.
Διάψευση των προσδοκιών της Moderna
Την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στεφάν Μπανσέλ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι με βάση τις συζητήσεις που είχε με την FDA, πίστευε ότι θα δινόταν έγκριση για το εμβόλιο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
- Διαβάστε επίσης: Moderna – Ο ΕΜΑ ενέκρινε τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου
Αργά το βράδυ της Παρασκευής ωστόσο η εταιρεία πληροφορήθηκε ότι ο FDA χρειάζεται επιπρόσθετο χρόνο για να αποτιμήσει τις πρόσφατες διεθνείς αναλύσεις σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μετά τη χορήγηση του εμβολίου, μιας σπάνιας παρενέργειας που χτυπά κυρίως νεαρούς άνδρες.
Οι αμερικανικές υγειονομικές υπηρεσίες έχουν εγκρίνει μέχρι στιγμής μόνο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τους εφήβους ηλικίας 12-17 ετών.
- Θεσσαλονίκη: 17χρονη έγκυος κατήγγειλε 16χρονο ότι την έσπρωξε και τραυματίστηκε – Συνελήφθη και για εκδικητική πορνογραφία
- Τουρκία: Βυθίστηκε σε ναυπηγείο το «Sea Star Tilos» – Δραματική διάσωση του πληρώματος
- ΗΠΑ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με αντίποινα αν προτιμήσει ευρωπαϊκά όπλα
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης προτείνει όριο θητειών – Η αιχμή για Στουρνάρα και Παναγόπουλο
- Μαύρο Στέμμα: Ναζί, συλλήψεις, ποδολαγνεία, υποκλοπές και τρεις σφαίρες – Όλα τα σκάνδαλα πριν τον Άντριου
- Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό και μία αγωνιστική στον Λεσόρ από την Ευρωλίγκα
- Η επόμενη μέρα: «Ο νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί» για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου, η ικανοποίηση και η χειρότερη κρίση
- Παναγιώτα Θεοδωρακοπούλου: «Πάει, απέθανε η αρχόντισσα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442