Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερις μύθοι για τις ενυδατικές κρέμες προσώπου

Τέσσερις μύθοι για τις ενυδατικές κρέμες προσώπου

Πριν αναζητήσετε την επόμενη ενυδατική σας κρέμα, αυτές είναι μερικές πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζετε.

Οι ενυδατικές κρέμες βελτιώνουν τη λειτουργία και την όψη του δέρματος και αποτελούν ένα από τα βασικότερα προϊόντα στο skincare. Είναι προϊόντα που, όταν εφαρμόζονται, καθυστερούν την εξάτμιση του νερού από την επιφάνεια του δέρματος, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της υγρασίας του. Επιπλέον, απαλύνουν λεπτές γραμμές, θαμπάδα, ξεφλούδισμα κλπ. Για να είναι αποτελεσματικές, θα πρέπει να περιέχουν αποφρακτικά, υγραντικά και μαλακτικά συστατικά. Υπάρχουν πολλές λανθασμένες αντιλήψεις για τις ενυδατικές κρέμες. Προτού επιλέξετε την επόμενη, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πως οι παρακάτω πληροφορίες είναι μύθοι, συμβουλεύει ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα.

Μύθος #1 Οι ενυδατικές κρέμες προσφέρουν έξτρα υγρασία στην επιδερμίδα

H επιδιόρθωση και ενυδάτωση του δέρματος συμβαίνει από μέσα προς τα έξω. Οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να βοηθήσουν προσωρινά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και να την διατηρήσουν, όμως δεν αποτελούν τον βασικό τρόπο δημιουργίας υγρασίας.

Tip: Οι ενυδατικές κρέμες λειτουργούν καλύτερα όταν εφαρμόζονται σε υγρό δέρμα. Αν το δέρμα σας είναι πάρα πολύ ξηρό, σκεφτείτε να εφαρμόσετε μια λεπτή στρώση βαζελίνης πάνω από την ενυδατική κρέμα.

Μύθος #2 Όλες οι ενυδατικές κρέμες είναι περίπου ίδιες

Οι ενυδατικές κρέμες χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες: κρέμα, λοσιόν, τζελ, κ.α. Έτσι, μία ενυδατική, μπορεί να διαφέρει πάρα πολύ σε σχέση με κάποια άλλη, εφόσον έχει διαφορετική υφή – άρα και συστατικά.

Tip: Γενικά, οι κρέμες που περιέχουν συστατικά όπως η υαλουρονικό οξύ, λειτουργούν καλύτερα σε ένα ξηρό δέρμα. Πιο λεπτόρρευστες υφές, όπως τα τζελ και oil free κρέμες, είναι κατάλληλες για λιπαρά δέρματα.

Μύθος #3 Οι κρέμες είναι πιο αποτελεσματικές από τις λοσιόν

Οι κρέμες είναι πιο παχύρρευστες και κολλώδεις, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι περιέχουν μεγαλύτερα ποσοστά ενεργών συστατικών και είναι αρκετά αποτελεσματικές για τη διατήρηση της υγρασίας. Η κατάλληλη σύνθεση προϊόντων μπορεί να προσφέρει και την κατάλληλη ποσότητα αποτελεσματικών συστατικών, χωρίς αυτό να σημαίνει αύξηση του πάχους της ενυδατικής.

Tip: Όλοι οι τύποι δέρματος χρειάζονται ενυδατική κρέμα. Η κατάλληλη για εσάς είναι εκείνη που θα σας αρέσει στην εφαρμογή αλλά και θα λειτουργεί καλά με την επιδερμίδα σας.

Μύθος #4 Τα κεραμίδια είναι το μόνο αποτελεσματικό συστατικό

Αν και τα κεραμίδια είναι απαραίτητα για υγιές δέρμα, υπάρχουν πολλά άλλα αποτελεσματικά συστατικά που βοηθούν στην αποκατάσταση του δέρματος, όπως βαζελίνη, λιπαρά οξέα, γλυκερίνη, ουρία, PCA, γαλακτικό οξύ.

Tip: Συστατικά όπως η νιασιμίδη και το γαλακτικό οξύ έχουν αποδειχθεί ότι ενισχύουν την εσωτερική παραγωγή κεραμιδίων στο δέρμα. Μπορείς να βρεις μία φόρμουλα που ίσως έχει μόνο αυτά ή περιέχονται συνδυαστικά με κεραμίδια.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024