Ευνοϊκή, θεωρητικά τουλάχιστον μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή κλήρωση των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2023 για την Εθνική Γυναικών, καθώς απέφυγε τα μεγάλα ονόματα. Κατέληξε τελικά στο έβδομο γκρουπ και θα αναμετρηθεί με Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία και Εσθονία.
38 ομάδες θα μπουν στη διαδικασία των προκριμματικών, χωρισμένες σε δέκα ομίλους, με οκτώ εξ αυτών να έχουν τέσσερις ομάδες και δύο να έχουν τρεις. Η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου μαζί με τις τέσσερις καλύτερες δεύτερες θα προκριθούν στα τελικά της διοργάνωσης.
Όσον αφορά τις τέσσερις καλύτερες δεύτερες, δε θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα με την ομάδα που θα καταλάβει την τέταρτη θέση και βρίσκεται σε όμιλο τεσσάρων ομάδων.
Η προκριματική φάση θα διεξαχθεί σε τρία «παράθυρα, 11-14 Νοεμβρίου 2021, 24-27 Νοεμβρίου 2022 και 24-27 Φεβρουαρίου του 2023.
Αναλυτικά οι όμιλοι:
1ος: Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Βόρεια Μακεδονία
Σε ηλικία μόλις 23 ετών, η Τρίνιτι Ρόντμαν αποξενωμένη κόρη του θρύλου του NBA Ντένις Ρόντμαν, έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο, μετά την υπογραφή του νέου της συμβολαίου με την Washington Spirit.
LIVE: Ελλάδα – Ουγγαρία. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ελλάδα – Ουγγαρία για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.
O τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και της Εθνικής, μίλησε στην ιστοσελίδα της FIFPRO για τη σημασία και τη σπουδαιότητα που υπάρχει, ώστε οι ποδοσφαιριστές να ακολουθήσουν την ακαδημαϊκή, ξέχωρα από την αθλητική, καριέρα.
Ο Λανουά απέτυχε ως επικεφαλής της ΚΕΔ και δείχνει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει την ελληνική διαιτησία στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και σε όσο δυνατόν λιγότερα παράπονα