Αλβανία – Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία διοργανώθηκε το «RUN Δρόπολης»
Στόχος αυτού του αθλητικού γεγονός είναι η ανάδειξη του ελληνικού στοιχείου της περιοχής παρά την φυγή πολλών κατοίκων προς την Ελλάδα, η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Δρόπολης και η επισήμανση της ανάγκης για την προστασία του περιβάλλοντος.
Με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 200 αθλητών ηλικίας από 10 μέχρι και 60 ετών, διοργανώθηκε σήμερα, για δεύτερη χρονιά, το RUN Δρόπολης. Πρόκειται για τον Μαραθώνιο της ελληνικής μειονοτικής περιοχής της Δρόπολης, και στον οποίο μετέχουν αθλητές από την περιοχή, από πολλά μέρη της Ελλάδας, την Αλβανία αλλά και τις ΗΠΑ.
Εμπνευστές της διοργάνωσης είναι τα αδέρφια Ανδρέας και Αναστάσης Μπαρούτας από το κεφαλοχώρι της περιοχής της Δρόπολης, τη Δερβιτσιάνη, φοιτητές στη Θεσσαλονίκη. Η διοργάνωση είχε τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής και των δημοτικών αρχών της Δρόπολης, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο.
Στόχος αυτού του αθλητικού γεγονός είναι η ανάδειξη του ελληνικού στοιχείου της περιοχής παρά την φυγή πολλών κατοίκων προς την Ελλάδα, η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Δρόπολης και η επισήμανση της ανάγκης για την προστασία του περιβάλλοντος.
Για τους νικητές των έξι κατηγοριών που μετείχαν στον Μαραθώνιο απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις.

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο: Ντόμινο Αλλαγών
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου
- Εικόνες θλίψης: Άγνωστοι γέμισαν σημείο στα Κύθηρα με μπάζα και απορρίμματα-Τι είπε στο in ο Δήμαρχος Κυθήρων
- Ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον φυλακίστηκε για τον θάνατο του σταρ – Τώρα, άνοιξε νέο ιατρείο
- Ο ΟΦΗ φέρνει νέα δεδομένα στην Ευρώπη: Το σενάριο για 5/5 την επόμενη σεζόν
- Τουκαλάς: Ευχαριστίες για την εκλογή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
- Απολογείται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442