«Οθέλλος»: Το έργο του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου σε καλοκαιρινή περιοδεία
Ο «Οθέλλος« κάνει πρεμιέρα στις 22 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στο Βύρωνα
Το εμβληματικό έργο «Οθέλλος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, με πρωταγωνιστές τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, τον Μιχάλη Σαράντη, την Στεφανία Γουλιώτη, την Ιωάννα Δεμερτζίδου περιοδεύει το καλοκαίρι του 2026 σε όλη την Ελλάδα.
Η περιοδεία ανά την Ελλάδα
Η καλοκαιρινή περιοδεία θα ξεκινήσει από μεγάλα θέατρα της Αττικής – Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Βύρωνα (22 & 23 Ιουνίου), Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας (26 Ιουνίου), Κηποθέατρο Παπάγου (27 & 28 Ιουνίου), Βεάκειο Θέατρο Πειραιά (30 Ιουνίου) και Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης (1 & 2 Ιουλίου) – σηματοδοτώντας την έναρξη μιας μεγάλης θεατρικής διαδρομής σε επιλεγμένους σταθμούς σε όλη τη χώρα.
Ο «Οθέλλος» θα επανέλθει στην Αθήνα στο τέλος Αυγούστου, για 6 τελευταίες παραστάσεις – μεταξύ των οποίων και στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 31/8 – πριν κλείσει την πανελλαδική του περιοδεία (Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα των σταθμών της περιοδείας σε όλη την Ελλάδα).
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Μπέζος, που επιστρέφει στον Σαίξπηρ με μια σύγχρονη και βαθιά ανθρώπινη ματιά πάνω στο διαχρονικό έργο για τη ζήλια, την εξουσία, την εξαπάτηση και την καταστροφική δύναμη της χειραγώγησης.

Οι πρωταγωνιστές και οι ρόλοι
Το ρόλο του στρατηγού Οθέλλου θα ενσαρκώσει ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ενώ τον σκοτεινό και αινιγματικό Ιάγο θα ερμηνεύσει ο Μιχάλης Σαράντης, σε μια σκηνική αναμέτρηση δύο σπουδαίων ηθοποιών, που αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα θεατρικά γεγονότα του καλοκαιριού.
Το ρόλο της Δυσδαιμόνας, της νεαρής συζύγου του Οθέλλου που γίνεται το τραγικό θύμα της ζήλιας και της εξαπάτησης, θα ενσαρκώσει η Ιωάννα Δεμερτζίδου, ενώ το ρόλο της Αιμιλίας – συζύγου του Ιάγου – που σταδιακά αποκαλύπτει την αλήθεια και λειτουργεί ως ηθικός πυρήνας της ιστορίας, θα ερμηνεύσει η Στεφανία Γουλιώτη.
Μαζί τους, επί σκηνής, ένας σπουδαίος θίασος με τους: Φώτη Θωμαΐδη, Βαγγέλη Αμπατζή, Άρη Νινίκα, Πήτερ Ραντλ, Γιώργο Ζαφειρόπουλο, Γεωργία Συφιανού, Θράσο Σταθόπουλο.
Συντελεστές
Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Σκηνογραφία: Αθανασία Σμαραγδή
Ενδυματολογία: Βίκυ Ρουμπέκα
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Κίνηση: Σταύρος Ικμπάλ
Οι σταθμοί της περιοδείας
22/6 & 23/6 – Βύρωνας
26/06 – Νίκαια
27/6 & 28/6 – Παπάγου
30/6 – Πειραιάς
1/7 & 2/7 – Ηλιούπολη
5/7 & 6/7 – Πάτρα
7/7 – Αγρίνιο
8/7 – Ιωάννινα
9/7 – Τρίκαλα
10/7 – Σέρρες
12/7, 13/7 & 14/7 – Θεσσαλονίκη
15/7 – Κιλκίς
16/7 – Αλεξανδρούπολη
18/7 & 19/7 – Φίλιπποι
20/7 – Μουδανιά
21/7 – Δίον
22/7 – Λάρισα
23/7 – Βόλος
24/7 – Πετρούπολη
26/7 – Ρέθυμνο
27/7 & 28/7 – Χανιά
29/7, 30/7 & 31/7 – Ηράκλειο
2/8 – Λαύριο
3/8 – Νέα Μάκρη
4/8 – Σαλαμίνα
5/8 – Χαλκίδα
6/8 – Δελφοί
8/8 – Αίγιο
9/8 – Λευκάδα
10/8 – Οινιάδες
11/8 – Ήλιδα
12/8 – Καλαμάτα
13/8 – Άργος
28/8 – Πειραιάς
29/8 – Χιλιομόδι
30/8 – Παπάγου
31/8 – Λυκαβηττός
1/9 – Θεσσαλονίκη
2/9 – Θήβα
5/9 – Ηλιούπολη
6/9 – Αιγάλεω
7/9 – Βριλήσσια
Πληροφορίες
Προπώληση εισιτηρίων στο inTickets.
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (pic)
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
- «Η Νταϊάνα θα ήταν συντετριμμένη»: Αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι – «Τέσσερα χρόνια ξένοι»
- Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί των σεισμών του Ιουνίου
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο πιο δυνατό έως τώρα φιλικό του
- ΗΠΑ και Ιράν «δοκιμάζουν» τα όρια της κλιμάκωσης: Πλήγματα σε ιρανικές υποδομές και επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο
- Λορέντζο Καριέρε: Σήμερα η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442