Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός-Γαλλία: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά του εμβολιασμού και του υγειονομικού πάσου

Κοροναϊός-Γαλλία: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά του εμβολιασμού και του υγειονομικού πάσου

Δεκάδες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία κατά των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μακρόν, του εμβολιασμού και του υγειονομικού πάσου. Ακροδεξιός και υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2022 ένας εκ των ηγετών των κινητοποιήσεων στο Παρίσι

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα, Σάββατο, σε ολόκληρη τη Γαλλία, από τη Μασσαλία έως τη Λιλ και από το Μονπελιέ έως το Παρίσι, για να αμφισβητήσουν τον εμβολιασμό, να καταγγείλουν τη «δικτατορία» ή να επικρίνουν το υγειονομικό πάσο.

«Ελευθερία», «Μακρόν δικτάτορα». Από τον βορρά ως στο νότο της χώρας, τα συνθήματα ήταν παρόμοια.

Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία κατά των πρόσφατων υγειονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μακρόν, σε τουλάχιστον τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις.

Η πρώτη πομπή, αποτελούμενη από μερικές χιλιάδες διαδηλωτές, ξεκίνησε από το Παλέ-Ρουαγιάλ, στο κέντρο της πρωτεύουσας, πριν διασχίσει τον Σηκουάνα φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελευθερία», «Όχι στη δικτατορία της υγείας» ή «Μακρόν παραιτήσου».

Επικεφαλής της πομπής, όπου κυμάτιζαν οι γαλλικές σημαίες, ήταν ο Φλοριάν Φιλιπό, πρώην δεύτερος στην ιεραρχία του Εθνικού Μετώπου (ακροδεξιό κόμμα που έγινε Εθνικός Συναγερμός) ή η πρώην ηγερία των «κίτρινων γιλέκων» (το κοινωνικό κίνημα διαμαρτυρίας που γεννήθηκε στη Γαλλία στο τέλος του 2018), Ζακλίν Μουρό.

«Γεννήθηκα στην Πορτογαλία υπό τη δικτατορία του Σαλαζάρ, δεν θέλω να το ξαναζήσω», δήλωσε η 53χρονη Φερνάντα, υποστηρίκτρια του Φλοριάν Φιλιπό.

«Είναι η αρχή για κάτι εξαιρετικά ισχυρό στην αντίσταση», δήλωσε ο Φιλιπό, ο οποίος είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2022, και προσπαθεί να κερδίσει την υποστήριξη όσων αντιτίθενται στο υγειονομικό πάσο.

Ταυτόχρονα, περίπου 1.500 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους στον νότο της πρωτεύουσας, σε μια διαφορετική πομπή.

«Δεν είμαστε καθόλου αντιεμβολιαστές. Θέλουμε απλά όλοι να έχουν την ελευθερία να εμβολιαστούν ή όχι. Τα τεστ PCR μπορεί να αρκούν και τότε πρέπει να τα αφήσουν δωρεάν», δήλωσαν δύο 30χρονες που εργάζονται σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή του Παρισιού.

Τέλος, μερικές δεκάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε άλλη συγκέντρωση, η οποία δεν είχε λάβει άδεια για να διεξαχθεί, στην Πλατεία της Δημοκρατίας.

Στη Νίκαια, στο νότο, σχεδόν 1.600 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν, σύμφωνα με τις αρχές, και στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας άλλοι 4.250, επικρίνοντας «τα πρόβατα» που εμβολιάζονται και  τις «κακές πληροφορίες» που δίνονται, όπως υποστηρίζουν, στην τηλεόραση.

«Έχουμε αμφιβολίες για τα εμβόλια κατά της Covid, δεν είναι ότι νομίζουμε πως η Γη είναι επίπεδη, αλλά δεν γνωρίζουμε τις μακροχρόνιες επιπτώσεις αυτών των εμβολίων που φτιάχτηκαν βιαστικά και που ο Μακρόν θέλει να μας επιβάλει», δήλωσε η 39χρονη Ρίτα, που φροντίζει πάσχοντες και ηλικιωμένους, στην πορεία στο Μονπελιέ.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024