Στο δρόμο της Σάκκαρη η κάτοχος του Ρολάν Γκαρός, Ιγκα Σβίατεκ
Η Ιγκα Σβίατεκ απέκλεισε με 2-0 σετ τη Μάρτα Κόστιουκ (6-3, 6-4) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, όπου θα αντιμετωπίσει την Μαρία Σάκκαρη.
Την κάτοχο του Ρολάν Γκαρός και Νο 9 στην παγκόσμια κατάταξη, Ιγκα Σβίατεκ, θα αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.
Η Πολωνή το βράδυ της Δευτέρας (7/6) νίκησε με 2-0 σετ την Μάρτα Κόστιουκ (6-3, 6-4) και προκρίθηκε στους «8» του γαλλικού Γκραντ Σλαμ, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελληνίδα τενίστρια.
Η Ιγκα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και «σφράγισε» το ραντεβού με την Μαρία Σάκκαρη. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα κοντραριστούν οι δύο τενίστριες.
Η 20χρονη Σβίατεκ πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και μέχρι τώρα έχει κατακτήσει δύο τίτλους. Στην αρχή του 2021 στην Αδελαΐδα και πριν από λίγες εβδομάδες στη Ρώμη, κερδίζοντας στον τελικό την Καρολίνα Πλίσκοβα με 6-0, 6-0! Πέρσι, η Ιγκα πήρε το βαρύτιμο τρόπαιο στο Παρίσι, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό της Κενίν, την οποία απέκλεισε σήμερα η Σάκκαρη.
Μετά την φιναλίστ, η Ελληνίδα τενίστρια θέλει να αποκλείσει και την κάτοχο του τίτλου. Το έργο της φυσικά δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Η 25χρονη, όμως, πιστεύει στις δυνατότητές της και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για να κάνει την έκπληξη και να περάσει στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Σβίατεκ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά χωρίς να χάσει σετ, ενώ στον δρόμο για τους «8» απέκλεισε κατά σειρά τις Τζουβάν, Πέτερσον, Κονταβέιτ και την Κόστιουκ.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Προκρίσεις στην τελική φάση των προκριματικών του Μουντιάλ για Ιταλία, Κόσοβο, Δανία, Πολωνία και Σουηδία, ενώ στα πέναλτι πέρασαν Τσέχοι και Βόσνιοι. - Δείτε τα ζευγάρια των τελικών.
Σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ προκειμένου να μιλήσει με τον γιο του Στογιάκοβιτς και να τον πείσει να διαλέξει την Εθνική Σερβίας, αντί της Ελλάδας.