Η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca δεν θα πρέπει να χορηγείται σε όσους εμφάνισαν ύποπτους θρόμβους μετά την πρώτη δόση, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.
Ακόμα, συνέστησε στους γιατρούς να επαγρυπνούν για τυχόν θρομβώσεις τις πρώτες τρεις εβδομάδες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης.
Οι νέες συστάσεις προς γιατρούς και υγειονομικές αρχές έρχονται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης μελέτης για περιστατικά θρόμβωσης σε συνδυασμό με θρομβοπενία (χαμηλά αιμοπετάλια), τα οποία έχουν αναγνωριστεί ως σπάνια παρενέργεια των εμβολίων Covid-19 της Astra και της Johnson & Johnson.
Η πιθανή παρενέργεια αναφέρεται στην ετικέτα των δύο εμβολίων, αν και ο ΕΜΑ επιμένει ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερσταθμίζουν τον κίνδυνο.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας