Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καρδιτσιώτικα

Καρδιτσιώτικα

Ο Καλογρίτσας και η Αριστερά

Mπορεί να μη μιλάει αγγλικά παρά μόνο καρδιτσιώτικα, αλλά σ’ αυτά τα καρδιτσιώτικα είπε κάτι που σηκώνει πολλή συζήτηση. Οχι, όχι, το ότι έκανε υποχώρηση και δέχθηκε να είναι «μπροστινός», αυτό είναι κατανοητό. Το άλλο είναι μπερδεμένο, αυτό με τους αριστερούς. «Ημουν και είμαι αριστερός», είπε ο Χρήστος Καλογρίτσας στην Προανακριτική, προσθέτοντας ότι στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ με όλες του τις δυνάμεις, τόσο πριν από τις εκλογές του 2015 όσο και μετά, όταν συνεργάστηκε δηλαδή με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, κάτι που όπως και να το κάνεις δεν ήταν και πολύ αριστερό.

Και δεν ήταν μόνο εκείνος αριστερός, αλλά και ο «πολυαγαπημένος φίλος» του Νίκος Παππάς, και τα άλλα «παιδιά», και ο Λαφαζάνης, θυμάστε, εκείνος που θύμωσε κι έφυγε από το κόμμα, και του έλεγε ο Καλογρίτσας μη φεύγεις, εδώ όλοι αριστεροί είμαστε, αλλά εκείνος δεν τον άκουσε κι ύστερα κατηγορήθηκε από τον πρώτο τη τάξει αριστερό Αλέξη Τσίπρα ότι ονειρευόταν ριφιφί στο Νομισματοκοπείο. Αριστερός, κι ας μην τον ανέφερε ο Καλογρίτσας στην κατάθεσή του, ήταν χωρίς αμφιβολία και ο Βαρουφάκης, θυμάστε, εκείνος που ονειρευόταν μια μόνη πλην υπερήφανη Ελλάδα, έφυγε κι αυτός νωρίς από το κόμμα, αλλά παρέμεινε στο μετερίζι, να, την περασμένη εβδομάδα κατήγγειλε ότι στο Φόρουμ των Δελφών ήταν μαζεμένοι όλοι οι αρχιτέκτονες της μνημονιακής καταστροφής. Μόνο για τον Βαξεβάνη δεν καταλάβαμε αν ήταν αριστερός, το όνομά του αναφέρθηκε σε άλλο context, μαζί με εκβιασμούς και σεξ.

Εχει γεμίσει αριστερούς αυτός ο τόπος. Αριστερό είναι σίγουρα το ΚΚΕ, που εξακολουθεί να έχει στο πρόγραμμά του τον στόχο της δικτατορίας του προλεταριάτου, αριστερό είναι και το ΚΙΝΑΛ, εντάξει όχι όλο, οπωσδήποτε όμως η σημερινή του ηγεσία, ο Λοβέρδος που θέλει να πάρει το κόμμα είναι δεξιός, απόδειξη ότι θέλει να συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη, αλλά ευτυχώς η Φώφη Γεννηματά είναι βράχος και θα κρατήσει κλειστές τις «κερκόπορτες άλωσης της παράταξης».

Είναι αλήθεια, σε αυτό το σημείο θα ήταν χρήσιμος ένας ορισμός. Τι σημαίνει εν τέλει αριστερός; Τι ακριβώς εννοούσε ο Καλογρίτσας; Σίγουρα δεν είναι αριστερό το να προσπαθήσεις με πλάγιους τρόπους να δημιουργήσεις ένα κανάλι που να προβάλλει τις δικές σου θέσεις, έστω κι αν εσύ τις θεωρείς αριστερές. Σίγουρα δεν είναι αριστερό το μείγμα άγνοιας, αυταρχισμού και υποκρισίας που χαρακτήριζε τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως δεν είναι αριστερό το μείγμα άγνοιας, λαϊκισμού και θράσους που χαρακτηρίζει την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τους ΑΝΕΛ. Αλλά συμφωνώ, αυτό δεν είναι απάντηση.

Ξέρω έναν γιατρό που τρέχει όλη μέρα και κοιτάζει αφιλοκερδώς αρρώστους στο νοσοκομείο ή στα σπίτια τους κι όταν καθίσει για να χαλαρώσει καθοδηγεί από το κινητό του άλλους αρρώστους. Κάποτε θα τον χαρακτήριζα ανεπιφύλακτα αριστερό, σήμερα δεν ξέρω πια, και μάλλον δεν ξέρει ούτε ο Καλογρίτσας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024