Ο Κάρολος, το Αγιο Ορος και η αναμονή
Στο Αγιο Ορος θα έλθει ο πρίγκιπας Κάρολος
Θα επανέλθω στον διάδοχο του Βρετανικού Θρόνου Πρίγκιπα Κάρολο (που εκτός απροόπτου θα έλθει στην Ελλάδα για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση) και να σημειώσω πως κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ. Είναι ο μακροβιότερος άμεσος διάδοχος Θρόνου στον κόσμο, έχοντας λάβει τον τίτλο του «Βασιλιά εν αναμονή» στην ηλικία των 3 ετών, όταν η μητέρα του Ελισάβετ στέφθηκε Βασίλισσα. Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο επανέρχομαι….
Όταν το 2018, ήρθε στην Ελλάδα ειπώθηκε ότι το Ίδρυμά του Prince’s Trust International που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2018 είχε ως στόχο να βοηθήσει 4.000 νέους στην Ελλάδα να βρουν εργασία έως το 2023. Δεν ξέρω πόσα τελικά Ελληνόπουλα βοήθησε να βρουν εργασία, αν και το Brexit δυσκόλεψε λίγο τα πράγματα. Είπε τότε όμως ότι το Ίδρυμά του βοήθησε 83 νέους στην Ελλάδα να βρουν δουλειά. Και προανήγγειλε τη δραστηριοποίηση στην Ελλάδα του Διεθνούς Δικτύου για την Παραδοσιακή Δόμηση, την Αρχιτεκτονική και τον Αστικό Σχεδιασμό, του οποίου, να σημειώσω, είναι ιδρυτής.
Δεν πρέπει εξάλλου να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι από το 1994 είναι μέλος του Συλλόγου «Οι φίλοι του Αγίου Όρους» και οι περισσότεροι στο Άγιο Όρος θυμούνται πως είχε διοργανώσει έρανο για την αποκατάσταση της Μονής Χιλανδαρίου, που είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές από την πυρκαγιά του 2004. Είχε ακόμα ενισχύσει οικονομικά και τα έργα αναστήλωσης της Μονής Βατοπεδίου. Το μεγαλύτερο κελί άλλωστε στο Βατοπέδι φέρει το όνομά του.
Πηγή: Βηματοδότης
- ΕΝΦΙΑ: Ανοιχτή η πλατφόρμα για διορθώσεις στο Ε9 – Τι πρέπει να προσέξετε
- Κραυγή αγωνίας για Δημοτική Κοινότητα της χώρας-Μείωση πληθυσμού 25% το 2026
- Ισπανικά ΜΜΕ για τον Παναθηναϊκό: «Σε κρίση η ομάδα του Μπενίτεθ, κίνδυνος ιστορικής αποτυχίας»
- Σμότριτς προς Τραμπ: Τον ευχαριστεί, αλλά τώρα του ζητάει να φύγει από τη Γάζα – «Να αναλάβουμε εμείς»
- Καμπούλ: Αρκετοί νεκροί από έκρηξη, σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών
- Μια νύχτα μόνο: Συγκρούσεις και παγίδες
- Κόπα Άφρικα: Και όμως το Μαρόκο νίκησε…
- Δέκα καράτια – Γιατί ο Πρίγκιπας Ρενιέ χάρισε διακριτικά ένα δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων Cartier στη Γκρέις Κέλι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)











![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442