Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είναι... ρατσιστικά τα ρούχα της Κάμαλα Χάρις;

Είναι… ρατσιστικά τα ρούχα της Κάμαλα Χάρις;

Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν ασήμαντες λεπτομέρειες όταν είσαι αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Η Κάμαλα Χάρις έχει δεχθεί επικρίσεις επειδή επέλεξε να φορέσει ρούχα του οίκου Dolce & Gabbana. Οι οίκος έχει προκαλέσει την κριτική, τόσο εξαιτίας ορισμένων από τα κομμάτια που έχει σχεδιάσει κατά καιρούς, όσο και λόγω των διαφημίσεών του που θεωρήθηκαν ρατσιστικές από μερίδα του κοινού.

Συγκεκριμένα, η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τίμησε τον οίκο όταν φόρεσε ένα μάλλινο πουλόβερ με λαιμό τύπου πόλο στη διάρκεια γεύματος με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ένα γκρι καρό σακάκι και ασορτί παντελόνι κατά την ορκωμοσία της υπουργού οικονομικών, Τζάνετ Γιέλεν και ένα πουλόβερ την ημέρα που ο Μπάιντεν υπέγραψε τα προεδρικά διατάγματα από τον Λευκό Οίκο.

Σε μια σειρά από αναρτήσεις στο Instagram, η Βιτόρια Βινιόνε, υπεύθυνη ενός site που ασχολείται με τις ενδυματολογικές επιλογές της Χάρις, αναρωτήθηκε: «Πρόκειται, άραγε, για λάθος της ομάδας της;»

«Είναι πιθανό, αλλά αν έγινε έτσι πρόκειται για τρομερή τσαπατσουλιά. Μπορούσαν και θα έπρεπε να τα πάνε καλύτερα, ειδικά μετά τους θριάμβους της περασμένης εβδομάδας. Το timing, τόσο λίγες μέρες μετά την επιλογή της να τιμήσει λιγότερο γνωστούς αμερικανούς σχεδιαστές από μειονοτικές κοινότητες κατά την ημέρα της ορκωμοσίας, είναι πολύ κακό, όπως και αν το δει κανείς».

Κι άλλοι σχολιαστές συμφώνησαν μαζί της.

Ένας έγραψε: «Πραγματικά, κάποιος πρέπει να μιλήσει στην ομάδα της για τα Dolce και τις προβληματικές συμπεριφορές σε θέματα φυλής. Μου φαίνεται απίστευτο που τα φόρεσε».

Η μάρκα είχε στενή σχέση με την Μελάνια Τραμπ, ντύνοντάς τη για σημαντικές περιστάσεις, όπως η συνάντησή της με τον πάπα και η συνάντηση κορυφής των G7. Άλλοι σχεδιαστές, όπως ο Τομ Φορντ και ο Μαρκ Τζέικομπς, είχαν δηλώσει ότι δεν θα την έντυναν.

«Δεν πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα για την Κάμαλα να φορά τόσο πολλά καινούργια και ακριβά αντικείμενα την πρώτη της εβδομάδα στο γραφείο», πρόσθεσε η Βινιόνε. «Επίσης δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να ντύνεται με ρούχα μη αμερικανών σχεδιαστών, ιδιαιτέρως από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες αμερικανικές μάρκες από τις οποίες θα μπορούσε να επιλέγει… Τόσο η ίδια όσο και η ομάδα της θα έπρεπε να δίνουν σημασία στον αντίκτυπο των επιλογών της. Για παράδειγμα θα μπορούσε να αναβαθμίσει σε δευτερόλεπτα μια μικρότερη ή πιο οικονομική μάρκα».

Η Βινιόνε δήλωσε στον Guardian ότι «έχει λάβει περισσότερα μηνύματα και σχόλια από όσα προλαβαίνει να απαντήσει», μετά τα σχόλιά της για το ζήτημα.

«Πολλοί άνθρωποι συμφωνούν μαζί μου και μου λένε ότι εξέφρασα κάτι που πιστεύουν και οι ίδιοι, αλλά δεν έβρισκαν τις λέξεις για να το πουν», τονίζει.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024