Τι θέλουν οι θεσμοί στην Αθήνα
Το εννεάμηνο της αναστολής καταβολής των δόσεων παρήλθε, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν συναινεί σε παροχή νέων διευκολύνσεων και ως εκ τούτου θα αρχίσει να ασκείται πίεση προς τις επιχειρήσεις
Την περασμένη Παρασκευή, εν μέσω πανδημίας, κατέφθασαν στην Αθήνα εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών και από σήμερα θα έχουν επαφές με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τις τράπεζες.
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», βασικό τους αντικείμενο οι ανασταλέντες εδώ και καιρό πλειστηριασμοί, τα περίφημα «μορατόρια», οι αναστολές δηλαδή πληρωμής τοκοχρεολυτικών δόσεων που διατηρήθηκαν και πλέον πρέπει να επανέλθουν στην κανονικότητα και ένα κάρο άλλα θέματα σχετιζόμενα με τα κόκκινα δάνεια και την υγεία των πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία, κακά τα ψέματα, δεν δίνουν νέα δάνεια, δεν χρηματοδοτούν την οικονομία, έχουν κλείσει τις κάνουλες ιδιαιτέρως στις μικρότερες των επιχειρήσεων και απλώς παλεύουν να μαζέψουν τα χρεωστούμενα.
Το εννεάμηνο της αναστολής καταβολής των δόσεων παρήλθε, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν συναινεί σε παροχή νέων διευκολύνσεων και ως εκ τούτου θα αρχίσει να ασκείται πίεση προς τις επιχειρήσεις.
Από εδώ αρχίζει και το πρόβλημα.
Πόσοι άραγε, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους; Και σε πόσους θα μπορέσουν οι τράπεζες να εφαρμόσουν αναγκαστικά μέτρα;
Διλήμματα μεγάλα για την κυβέρνηση και ιδιαιτέρως για τους κ.κ. Σταϊκούρα και Γεωργιάδη. Οπως και για τους τραπεζίτες, οι οποίοι έχουν ξεχάσει πώς είναι να χρηματοδοτείς επιχειρήσεις και επενδύσεις…
- Ευρωπαϊκά μήλα μολυσμένα με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
- Όταν ο χρόνος σταματά: Τα συγκλονιστικά βίντεο από την τραγωδία της Θύρας 7
- Ιταλία: Το Κάπρι επιβάλλει κανόνες στα γκρουπ των τουριστών από το επόμενο καλοκαίρι
- 08/02/1981: 45 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 (vids+pics)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]
- Φιορεντίνα – Τορίνο 2-2: «Ψυχρολουσία» για τους «βιόλα» στις καθυστερήσεις!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)

















![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442