Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Χατζηνάσιος - Η άγνωστη ιστορία με το «όχι» στα Όσκαρ

Γιώργος Χατζηνάσιος – Η άγνωστη ιστορία με το «όχι» στα Όσκαρ

Ο διάσημος συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης αποκάλυψε για πρώτη φορά γιατί δεν αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στα Όσκαρ

Καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο διάσημος συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος, παραχωρώντας μία συνέντευξη  εφ΄όλης της ύλης, όπου αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της προσωπικής αλλά και της επαγγελματικής του ζωής.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σχέση του πατέρα του και στην απόφασή του να ασχοληθεί με τη μουσική, λέγοντας:

«Ο πατέρας μου μου ήταν ένας φοβερός μουσικός. Στη γενιά μας, αν δεν γινόσουν αυτό που ήταν ο πατέρας σου δε γλίτωνες με τίποτα. Εγώ ακόμα μωρό 3 ετών, μουρμούριζα και κατάλαβε ο πατέρας μου ότι έχω έφεση στη μουσική.

Τι θες να παίξεις με ρώτησε ο πατέρας μου. Βιολί ή πιάνο. Και είπα πιάνο γιατί έβλεπα τα σημάδια στο λαιμό των βιολιστών. Αλλά αυτό, το πιάνο, συνετέλεσε στο να είμαι συνθέτης».

Ο γνωστός συνθέτης αποκάλυψε για πρώτη φορά γιατί δεν αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στα Όσκαρ, όταν προτάθηκε ως υποψήφιος.

«Αυτό το λέω για πρώτη φορά, αρνήθηκα να πάω. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μου είπε «είσαι βλαξ, εγώ αν είχα τέτοια ευκαιρία θα μίλαγε η Ελλάδα ένα μήνα για αυτό».

Ξέροντας τι σημαίνει να παίρνεις Όσκαρ για τη μουσική, για soundtrack δηλαδή, δεν ήταν τραγούδι, ήταν η στιγμή που η πρωταγωνίστρια πήγαινε στη Μύκονο και ήταν κάτι φοκλόρ, κάτι που βάζουμε πάντοτε προκειμένου ο κόσμος να καταλαβαίνει μπουζούκια, ότι είναι κάτι ελληνικό. Εμένα αυτό δεν με εκπροσωπούσε.

Να πάω με ένα τσουρούτικο πράγμα; Δεν συνιστούσε Όσκαρ αυτό. Θα το απέρριπτα ακόμα κι αν το είχα κερδίσει», ανέφερε.

Το βέτο στον Μητροπάνο

Ο συνθέτης μίλησε, επίσης, για τον Δημήτρη Μητροπάνο και τα παράπονα που έκανε στη δισκογραφική του εταιρεία για τον λαϊκό τραγουδιστή.

Όπως είπε, ζήτησε να σταματήσει να καπνίζει και να πίνει, προκειμένου να συνεργαστεί μαζί του.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος αναφέρθηκε, επίσης, στους Scorpions που είχαν παίξει ένα δικό του τραγούδι σε μια από τις συναυλίες τους στην Αθήνα, λέγοντας:

«Είχαν σκοπό να κολακέψουν τον κόσμο με κάτι γνωστό. Ήταν ένας δικός μου στην παραγωγή και λέει ο Κλάους αυτό το κομμάτι θέλω γιατί δεν είχε πολλά λόγια. Ήρθαν στο σπίτι μου και τους έπαιξα το Γιαρέμ».

«Δεν ήμουν καλός πατέρας»

Μία από τις πιο Αυγκηντικές στιγμές της συνέντευξης, ήταν όταν προβλήθηκε ένα βίντεο με τα παιδιά του

Μετά τα λόγια των παιδιών του, ο σπουδαίος συνθέτης δήλωσε:

«Δεν ήμουν καλός μπαμπάς. Αν δεν ήταν η Μαρία δεν υπήρχε περίπτωση να επικοινωνήσω με τα παιδιά μου. Ήμουν συνέχεια σε ένα στούντιο. Έβαλα κάγκελα μέσα στο σπίτι και ήμουν φυλακισμένος για να μη μπαίνουν τα παιδιά».

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024