Έναν 42χρονο Σύρο συνέλαβαν αστυνομικοί της Σάμου για την υπόθεση της πρόσφατης φωτιάς στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, 42χρονος Σύρος μαζί με έναν 20χρονο από την Γκάμπια ο οποίος καταζητείται, χρησιμοποιούσαν ηχητικά και γραπτά μηνύματα σε εφαρμογή κινητού τηλεφώνου και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να υποκινήσουν άλλους αλλοδαπούς στη διάπραξη έκνομων ενεργειών, που σχετίζονται με την πρόσφατη πυρκαγιά κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο.
Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου. Οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται για το αδίκημα της διέγερσης στη διάπραξη εγκλημάτων.
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας