Μόσιαλος για σχολεία: Πρέπει να πείσουμε για τη χρήση μάσκας – Να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση
Ο καθηγητής σημείωσε ότι «πρέπει να πείσουμε γονείς και παιδιά για τη χρήση μάσκας στα σχολεία» και ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να γίνει με διοικητή εντολή
Για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία από τους μαθητές μίλησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, καθώς και για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.
Ο καθηγητής σημείωσε ότι «πρέπει να πείσουμε γονείς και παιδιά για τη χρήση μάσκας στα σχολεία» και ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να γίνει με διοικητή εντολή.
Παράλληλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά πρέπει να φορούν μάσκα. Ο εκπρόσωπος της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο προστατεύουν την οικογένειά τους και τους οικείους τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κίνδυνος δεν ελλοχεύει στο γεγονός ότι μπορεί να νοσήσουν τα παιδιά, αλλά πως μπορούν να διασπείρουν τον ιό στην οικογένεια τους. Μάλιστα, προσθέτει πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αν υπάρχει μέλος που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.
Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως «η τηλεκπαίδευση πρέπει να συνεχιστεί, όχι ως ένα πλάνο B, αλλά ως σύγχρονη διδακτική διδασκαλία».
Η πορεία της πανδημίας
Ο καθηγητής αναφέρθηκε γενικότερα και στην πορεία της πανδημίας στη χώρα ύστερα από τα νέα κρούσματα που καταγράφονται.
Ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε πως οι μόνες προβλέψεις που μπορεί να γίνουν για την πορεία των κρουσμάτων αντιστοιχούν για δύο με τέσσερις εβδομάδες.
Όπως είπε, πλέον προσβάλλονται με κοροναϊό περισσότερο οι νέοι και όχι οι ηλικιωμένοι, καθώς αν συνέβαινε αυτό, θα υπήρχε αύξηση στις ΜΕΘ και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
- Περισσότερους από 1.200 νεκρούς θρηνεί ο Λίβανος – Το Ισραήλ κινείται για την κατοχή του νοτίου μέρους της χώρας
- Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο
- Το Ιράν «στέκεται» στον πόλεμο με όπλο την «οικονομία της αντίστασης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442