Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο στυγνός επαγγελματισμός και η αξία του Ινσούα

Ο στυγνός επαγγελματισμός και η αξία του Ινσούα

Για την ΑΕΚ η επιλογή του Ινσούα είναι ιδανική. Ενας μπακ που θα ντουμπλάρει τον Λόπες, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνον

Ο Εμάνουελ Ινσούα βρίσκεται κοντά στη μετακίνησή του στην ΑΕΚ και για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται πως ο επαγγελματισμός στο σημερινό ποδόσφαιρο είναι πάνω από οποιοδήποτε συναίσθημα. Και από οποιαδήποτε κουβέντα μπορεί να υποσχεθεί ο καθένας. Ο Αργεντινός τα έβαζε με τον Παναθηναϊκό για το γεγονός ότι έφυγε από το Τριφύλλι και δεν έχει περάσει ούτε μήνας από το περιβόητο tweet που είχε κάνει.

Τι είχε γράψει; Πως στην Ελλάδα για τον ίδιο υπάρχει μόνο ο Παναθηναϊκός. Και πως ποτέ δεν λέει ψέματα. Σαφώς και δεν έπεισε και πολλούς. Δεν γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους ο Ινσούα. Ούτε μεγάλωσε με την αφίσα του Σαραβάκου. Αν βρει μια καλή επαγγελματική πρόταση, σαφώς και θα προτιμήσει μια άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα. Στην προκειμένη περίπτωση την ΑΕΚ. Οπως θα μπορούσε εύκολα να είχε προτιμήσει τον ΠΑΟΚ, όταν μιλούσε μαζί του.

Για την ΑΕΚ η επιλογή του Ινσούα είναι ιδανική. Ενας μπακ που θα ντουμπλάρει τον Λόπες, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνον. Πιο aggressive όταν αμύνεται, πιο συνεπής στα καθήκοντά του από το κέντρο και πίσω. Σκληροτράχηλος και μαχητής. Δεν είναι… ντελικάτος, ούτε φαντεζί. Δεν θα προσφέρει το κάτι παραπάνω. Είναι όμως παίκτης του 7 που παίζει πάντα στο 7. Σπάνια στο 8, σχεδόν ποτέ στο 6. Είναι παίκτης προπονητή. Και βελτιώθηκε πολύ στον Παναθηναϊκό, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και σαν προσωπικότητα. Είχε μια κουβέντα να πει στα αποδυτήρια, έβγαινε μπροστά, πήρε ρόλο ηγέτη.

Αυτά τα στοιχεία τον έφεραν και στην κορυφή της λίστας του Καρέρα. Συν ότι γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα. Περισσότερο από τον Λούνα ή οποιονδήποτε άλλον έρθει από το εξωτερικό. Εχει κίνητρο για τίτλους, βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία, έχει μπόλικη όρεξη για ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ λίγα χρόνια μετά τον Χουλτ παίρνει και πάλι έναν αριστερό μπακ που προέρχεται από τον Παναθηναϊκό. Τούτη τη φορά με μεγαλύτερες προοπτικές διάκρισης.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024