Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη: Ενδείξεις για ισραηλινή εμπλοκή στις φονικές εκρήξεις στη Βηρυτό

Αποκάλυψη: Ενδείξεις για ισραηλινή εμπλοκή στις φονικές εκρήξεις στη Βηρυτό

Πληροφορίες του γνωστού δημοσιογράφου Ρίτσαρντ Σίλβερστάιν ότι το Ισραήλ βρισκόταν πίσω από την τραγωδία στη Βηρυτό.

To Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τις φονικές εκρήξεις στη Βηρυτό, καθώς είχε στόχο να καταστρέψει μια αποθήκη με όπλα της Χεζμπολάχ στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Σε αυτήν την αποκάλυψη προχώρησε ο δημοσιογράφος Ρίτσαρντ Σιλβερστάιν, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Guardian και το Al Jazeera και διατηρεί το blog «Τikun Olam», επικαλούμενος «ανώτατη ισραηλινή πηγή», χωρίς να αποκαλύψει κάποια άλλη πληροφορία.

Σύμφωνα με τον Σιλβερστάιν, το Ισραήλ είχε τοποθετήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ στο λιμάνι της Βηρυτού, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι στην ακριβώς διπλανή αποθήκη βρίσκονταν 2.700 τόνοι νιτρικού αμμωνίου.

Ποιος είναι ο Ρίτσαρντ Σιλβερστάιν

Ο 62χρονος Σιλβερστάιν θεωρείται ειδήμων σε θέματα για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Είναι γνωστός επίσης για τα φιλοπαλαιστινιακά του αισθήματα.

Στον προσωπικό του ιστότοπο έχει προχωρήσει σε πολλές αποκαλύψεις κατά του Ισράηλ και της κυβέρνησης Νετανιάχου, ενώ συχνά δημοσιεύει ειδήσεις που αποκρύπτουν τα ισραηλινά μέσα ένημερωσης.

Ο Σιλβερστάιν βασίζεται για τα αποκλειστικά του σε μία περίφημη πηγή του εντός του Ισράηλ, το όνομα της οποίας δεν έχει αποκαλύψει ποτέ.

Γι’ αυτόν τον λόγο, πολλοί τον έχουν κατηγορήσει για fake news και έχει αρκετούς εχθρούς στο Ισραήλ. Αλλά και εκτός του Ισραήλ, πολλά διεθνή μέσα δεν τον θεωρούν έγκριτο δημοσιογράφο, αλλά ιδεολόγο.

Η αποκάλυψή του για ισραηλινή εμπλοκή πίσω από την τραγωδία στο Ισραήλ έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στο Twitter, με κάποιους χρήστες να τάσσονται υπέρ του και άλλους να τον κατηγορούν για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του διευθυντή της αγγλικής έκδοσης της ισραηλινής Haaretz, που αποκάλεσε τον Σιλβερστάιν… «λοξό».

Το Ισραήλ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη και μάλιστα έχει προσφέρει βοήθεια στον Λίβανο

Πάντως, από το βράδυ της Τετάρτης, το Ισραήλ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στον Λίβανο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι N12, είπε ότι η έκρηξη πιθανότατα οφείλεται σε κάποιο ατύχημα που ξεκίνησε με την εκδήλωση κάποιας πυρκαγιάς.

Μάλιστα, το Ισραήλ προσφέρθηκε να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς.

«Το Ισραήλ προσέγγισε τον Λίβανο μέσω διεθνών και διπλωματικών διαύλων και πρόσφερε στη λιβανέζικη κυβέρνηση ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια» αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Γκαντς και τον υπουργό Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι.

Το γεγονός ότι το Ισραήλ προσέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αν και ο Λίβανος δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα στο άνοιγμα αυτό.

Στα χρώματα του Λιβάνου φωτίστηκε το δημαρχείο του Τελ Αβίβ

Το δημαρχείο του Τελ-Αβίβ φωτίστηκε απόψε με τα χρώματα της σημαίας του Λιβάνου, σε μια σπάνια ένδειξη αλληλεγγύης του Ισραήλ προς τη Βηρυτό, μετά την πολύνεκρη έκρηξη στο λιμάνι της πόλης, το απόγευμα της Τρίτης.

Υποστηρίζοντας ότι «η ανθρωπιά προηγείται των συγκρούσεων», ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ρον Χουλντάι, διέταξε να φωτιστεί το δημαρχείο, που βρίσκεται στην Πλατεία Ράμπιν, με τα χρώματα της σημαίας του Λιβάνου.

«Η καρδιά μας είναι με τον λιβανέζικο λαό μετά από αυτήν τη φριχτή τραγωδία», έγραψε στο Twitter.

Tο Ισραήλ είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με τον Λίβανο εδώ και δεκαετίες. Η σιιτική, ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, θεωρείται από το Ισραήλ η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει στα βόρεια σύνορά του.

Οι δύο πλευρές ενεπλάκησαν το 2006 σε έναν πόλεμο διάρκειας 34 ημερών ενώ πρόσφατα οι ισραηλινές αρχές είπαν ότι απέτρεψαν μια «τρομοκρατική» επίθεση και άνοιξαν πυρ εναντίον ενόπλων που πέρασαν τα σύνορα των δύο χωρών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024