Ολοκληρώθηκε την Κυριακή (3/5) το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής αγωνιστικής των πλέι-οφ 1-4 και 5-8, καθώς και αυτό της 6ης αγωνιστικής για τα πλέι-άουτ της Super League.
Το Σάββατο, για τα πλέι-άουτ, η Κηφισιά νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό και διατήρησε το… δράμα για τους Αγρινιώτες που παρέμειναν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, την ώρα που η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο ξέφυγε στο +6 από αυτή.
Πανσερραϊκός και ΑΕΛ αντίθετα, έμειναν στο 1-1 και έμειναν χαμηλά, στους 28 οι γηπεδούχοι και στους 25 και την τελευταία θέση οι φιλοξενούμενοι.
Τέλος, ο μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ήταν ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος νίκησε 4-2 τον αδιάφορο Ατρόμητο και έπιασε στους 28 βαθμούς τον Πανσερραϊκό.
Την Κυριακή πια, για τα πλέι-οφ 5-8, ο Λεβαδειακός διέλυσε με 5-2 τον Βόλο και διατηρήθηκε μόνος στην 5η θέση με 25 βαθμούς, την ώρα που ο Άρης πέρασε νικηφόρα από το Ηράκλειο με το 2-0 επί του ΟΦΗ και τον προσπέρασε, ανεβαίνοντας στην 6η θέση με 22 βαθμούς.
Τέλος, για τα πλέι-οφ 1-4 και τη μάχη του τίτλου, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό 3-1 στην Τούμπα και τον έπιασε στη 2η θέση της βαθμολογίας.
Στο φινάλε της ημέρας, στο τελευταίο αθηναϊκό ντέρμπι που διεξήχθη στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλοι 0-0, με την Ένωση να αυξάνει στο +6 τη διαφορά της από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.
Ο τεχνικός της Μπάγερν Βίνσεντ Κομπανί έδειξε τον δρόμο για να μείνουν οι παίκτες του στον δρόμο των επιτυχιών και για τη συνέχεια, ειδικά μετά το Μουντιάλ 2026
Αν ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα εξαρτηθεί από την τελική θέση της Άστον Βίλα που αντιμετωπίζει το απόγευμα εκτός έδρας τη Μάντσεστερ Σίτι
Νέο απρόοπτο προέκυψε με τα εισιτήρια του Final Four της Αθήνας Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς οπαδοί των ερυθρόλευκων δεν έχουν παραλάβει ακόμα αυτά του τελικού με τη Ρεάλ