Κοροναϊός: Για ανεξάρτητη αξιολόγηση των χειρισμών του δεσμεύεται ο ΠΟΥ
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι θα ξεκινήσει ανεξάρτητη αξιολόγηση της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης από την υπηρεσία αυτή των Ηνωμένων Εθνών «το συντομότερο κατάλληλο διάστημα» και υποσχέθηκε διαφάνεια και λογοδοσία
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι θα ξεκινήσει ανεξάρτητη αξιολόγηση της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης από την υπηρεσία αυτή των Ηνωμένων Εθνών «το συντομότερο κατάλληλο διάστημα» και υποσχέθηκε διαφάνεια και λογοδοσία.
«Όλοι έχουμε να διδαχτούμε κάτι από την πανδημία. Κάθε χώρα και κάθε οργανισμός θα πρέπει να εξετάσει τη διαχείριση της κρίσης που έκανε και να διδαχτεί από αυτή την εμπειρία. Ο ΠΟΥ υπόσχεται διαφάνεια, λογοδοσία και συνεχή βελτίωση» είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας (της ετήσιας συνέλευσης των 194 χωρών του ΠΟΥ), η οποία εξαιτίας της πανδημίας θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού με τηλεδιάσκεψη και αντί των τριών εβδομάδων που είναι η συνήθης διάρκειά της θα περιοριστεί σε μόλις δύο ημέρες.

Ευθύνη από όλους τους εμπλεκόμενους
Ο Τέντρος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την «ισχυρή τους στήριξη προς τον ΠΟΥ αυτή την κρίσιμη περίοδο» και τόνισε ότι η επανεξέταση των χειρισμών του Οργανισμού θα πρέπει να περιλαμβάνει ευθύνη από «όλους τους εμπλεκόμενους, καλή τη πίστει».
«Ο κίνδυνος παραμένει υψηλός και έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας» σημείωσε.
Τα ορολογικά τεστ αντισωμάτων (Σ.τ.Σ: με τα οποία διαπιστώνεται, εκ των υστέρων, εάν κάποιος έχει εκτεθεί στον ιό ανιχνεύοντας τα αντισώματα που έχουν αναπτυχθεί στον οργανισμό του) σε μερικές χώρες έδειξαν ότι το πολύ 20% των πληθυσμών έχει μολυνθεί με κοροναϊό, είπε.
Σημειώνεται πως ο αιθίοπας πρώην υπουργός Υγείας και πρώην υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσπάθειας καταπολέμησης της covid-19 από την οποία έχουν ήδη πεθάνει πάνω από 300.000 άνθρωποι, ενώ σχεδόν πέντε εκατομμύρια είναι τα κρούσματα του κοροναϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ απείλησε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα, απ΄όπου ξεκίνησε ο ιός στα τέλη του 2019, με αφορμή τον ρόλο της στην εξάπλωση της COVID-19 και έχει επανειλημμένως διατυπώσει ανυπόστατες κατηγορίες εις βάρος του Πεκίνου ότι ο ιός προήλθε από κινεζικό εργαστήριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χανιά: Σχεδίαζαν εμπρηστικές επιθέσεις κατά αστυνομικών – Βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά – Δύο συλλήψεις
- Το βήμα τίτλου της Άρσεναλ και η επίθεση του Χιούρτζελερ στους «κανονιέρηδες»
- Χάρι Στάιλς: «Ο Λίαμ Πέιν ήταν ένας εξαιρετικά ξεχωριστός άνθρωπος»
- Παναθηναϊκός: Με Χολμς κόντρα στον Ολυμπιακό, κρίνεται του Λεσόρ
- Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Αποτυπώματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
- The Expla-in Project | Αναποφάσιστοι: Δεν ξέρω, δεν απαντώ. Τι συμβαίνει με τη «γκρίζα ζώνη» των ψηφοφόρων;
- Ο πόλεμος εισέρχεται στη δεύτερη φάση – Το Ισραήλ θα επιτεθεί σε υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν
- The Expla-in Project| Ευλογιά προβάτων: Συναγερμός στην Ήπειρο πριν το Πάσχα. Πώς εξαπλώθηκε σε 18 μήνες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442