Η φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως φέτος στον τουρισμό «ξεκινάμε από το μηδέν» και θα είναι επιτυχία ότι κερδίσουμε προκαλεί αντιπαραθέσεις με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση πως όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε τίποτα.

Συνεκτικό σχέδιο

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε συνεκτικό σχέδιο για την επανεκκίνηση του Τουρισμού που θα αφορά τρεις παράλληλους άξονες, τη φορολογία και τη ρευστότητα των επιχειρήσεων του κλάδου αλλά και την εργασία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές.

Συγκεκριμένα κατά την εισηγητική του τοποθέτηση ο κ. Πέτσας τόνισε:

«Στο μεταξύ η Κυβέρνηση διαμορφώνει ένα συνεκτικό Σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Δεδομένης της σημασίας του τουρισμού και της εστίασης για την οικονομία της χώρας, ιδίως κατά το β’ εξάμηνο της χρονιάς, το Σχέδιό μας θα καλύπτει όλο το τρίπτυχο: εργασία, φορολογία, ρευστότητα.

Για να στηρίξουμε την απασχόληση και το εισόδημα, όσο μπορούμε.

Ας μην τρέφουμε όμως αυταπάτες.

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό.

Και δεν πρέπει να συγκρίνεται με αυτό.

Γιατί κλείσαμε την οικονομία και μείναμε σπίτι, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Για να μείνουμε υγιείς. Και θυσιάσαμε, οικειοθελώς, ένα μέρος της ευημερίας μας για να το πετύχουμε.

Ότι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία

Φέτος λοιπόν, στον τομέα του τουρισμού, ξεκινάμε από το μηδέν.

Ό,τι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία.

Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια πολύ μικρότερη τουριστική πίτα».

Μάλιστα κατά την διάρκεια του briefing ο κ. Πέτσας δέχτηκε ερωτήσεις γύρω από τα μέτρα στήριξης του τουρισμού και της εστίασης ωστόσο δεν θέλησε να κάνει καμία ανακοίνωση συνιστώντας υπομονή τις επόμενες μέρες όπου θα ανακοινωθεί το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό, λέγοντας ότι δεν είναι σωστό να κάνει αποσπασματικές ανακοινώσεις.

Ευχολόγια και αλαζονεία

Το γεγονός πάντως ότι ο κ. Πέτσας τόνισε ότι πως όλα ξεκινούν από το μηδέν και δεν μπορεί επ’ ουδενί να υπάρξει σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι για την τουριστική οικονομία προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Χαρίτση οποίος δήλωσε:

«Αφού δεν έκανε τίποτα τόσο καιρό για τον τουρισμό εκτός από ευχολόγια, σήμερα η κυβέρνηση ομολογεί ότι «ξεκινάμε από το μηδέν».

Οι επιχειρήσεις και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό απαιτούν συγκροτημένο σχέδιο. Αν θέλει η κυβέρνηση να δει πώς δεν θα μείνουμε στο «μηδέν», ας δείξει λιγότερη αλαζονεία και ας παρακολουθήσει, έστω και τώρα, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» τις επόμενες ημέρες».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο