Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν θα ξαναέχουμε lockdown στο μέλλον, καθώς είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πηγαίνουμε καλά.

Δεν θα ξαναέχουμε lockdown στο μέλλον, καθώς είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πηγαίνουμε καλά, εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για το άνοιγμα των παραλιών και των καταστημάτων.

Αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο στις παράλιες ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, γιατί «περάσαμε την εικόνα ότι άνοιξαν οι παράλιες μας και μάλιστα με τάξη», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Κάτι που είδε ο ξένος τύπος και έγιναν αφιερώματα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σχολιάζοντας, στο Σκάι, το θέμα απαγόρευσης ποτού και μουσικής, σημείωσε πως το άνοιγμα των παραλιών «δε σημαίνει ότι πηγαίνουμε κατευθείαν σε πλήρη απελευθέρωση, έπρεπε πρώτα να ελέγξουμε ότι τηρούνται οι κανόνες».

Ειδικές ρυθμίσεις για τα καταστήματα που έχουν πληγεί

Ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης ανάφερε ότι το σχέδιο που εκπόνησε το υπουργείο Ανάπτυξης προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις για τα καταστήματα που έχουν πληγεί.

Ο υπουργός τόνισε ότι καταστήματα εστίασης στην πλειοψηφία τους θα ανοίξουν στις 25 Μαΐου και η όλη δουλειά της κυβέρνησης τώρα είναι να πάρει μπρος ο Τουρισμός.

Επίσης, όπως είπε ο υπουργός τα δικαιολογητικά για τα πακέτα στήριξης έχουν μειωθεί.

Ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για τα καταστήματα που είναι περίκλειστα και δεν έχουν παράθυρα για να αερίζονται ώστε να χρησιμοποιούν τον εσωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με τα μέτρα που τέθηκαν, τα καταστήματα εστίασης έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν, το λιγότερο το 80% της παλιάς τους δυναμικότητας. Σε πολλές περιπτώσεις με την παραχώρηση του δημοσίου δρόμου θα έχουν πολύ πάνω από το 110%, έως και 160%, της προηγούμενης δυναμικότητάς τους.

Ο κ.Γεωργιάδης πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεχιστεί η μείωση ενοικίου, τονίζοντας ότι «μόνο στις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή θα συνεχιστεί η μείωση του ενοικίου κατά 40%».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr