«Όλα πηγαίνουν "ρολόι". Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την πειθαρχία που έχει επιδείξει. Ήδη, τα διεθνή ΜΜΕ "παίζουν" με πολύ θετικά σχόλια τις σημερινές εικόνες από τις ελληνικές παραλίες» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. Παράθυρο για αλλαγές στη λειτουργία των beach bar αφήνει ο υφυπουργός.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων στις οργανωμένες παραλίες που λειτούργησαν σήμερα.

Ο υπουργός και ο υφυπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, επισκέφθηκαν οργανωμένες παραλίες στην Αττική προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι εάν τελικά η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμά τους ήταν «ασφαλής».

«Όλα πηγαίνουν «ρολόι». Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την πειθαρχία που έχει επιδείξει όσον αφορά στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Ήδη, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης «παίζουν» με πολύ θετικά σχόλια τις σημερινές εικόνες από τις ελληνικές παραλίες.» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δέχθηκε όπως ήταν αναμενόμενο ερωτήσεις για την επίσπευση της επαναλειτουργίας του κλάδου της εστίασης, που ανοίγει την Δευτέρα 25 Μαΐου.

Μάλιστα ερωτηθείς εάν η εξέλιξη αυτή θα φέρει αλλαγές και στην λειτουργία των beach bar στις παραλίες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το είπαμε ότι κάθε μέρα ορισμένα πράγματα αλλάζουν. Ξεκινήσαμε σήμερα, λοιπόν, με αυτούς τους κανόνες. Από σήμερα έως τη Δευτέρα που μας έρχεται, αφενός θα ανακοινώσουμε τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργεί η εστίαση, και αφετέρου, μπορεί να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο λειτουργίας και των beach bars», ανοίγοντας παράθυρο για δυνατότητα να σερβίρουν μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων.

«Όλα πηγαίνουν ρολόι»

«Με τον υφυπουργό, τον κύριο Παπαθανάση, με τον οποίο είχαμε την ευθύνη να ανοίξουμε σήμερα τις παραλίες, κατόπιν της αποφάσεως που έλαβε ο κύριος Πρωθυπουργός μετά την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κάναμε περιοδεία στις περισσότερες οργανωμένες παραλίες του θαλάσσιου μετώπου της Αττικής και καταλήγουμε εδώ, στον Άλιμο.» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης από τον τελευταίο σταθμό της «περιοδείας» του.

«Όλα πηγαίνουν «ρολόι». Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την πειθαρχία που έχει επιδείξει όσον αφορά στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Ήδη, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης «παίζουν» με πολύ θετικά σχόλια τις σημερινές εικόνες από τις ελληνικές παραλίες.»

» Όλα θα πάνε καλά. Ο ελληνικός λαός, με πειθαρχία και με υπομονή, έχει κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα και τώρα ξεκινάμε την προσπάθεια να κερδίσουμε και το επόμενο στοίχημα, που είναι αυτό της οικονομίας και του ανοίγματος ξανά της κανονικής μας ζωής» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Οι Έλληνες πειθαρχούμε στις οδηγίες των ειδικών»

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε: «Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική. Όπως στην πρώτη φάση, πειθαρχήσαμε όλοι και περάσαμε όσο πιο ανώδυνα μπορέσαμε -αυτό που δεν πέτυχαν άλλες χώρες-, έτσι, σήμερα, στην επανεκκίνηση, δείχνουμε για μια ακόμη φορά ότι εμείς οι Έλληνες πειθαρχούμε στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και έτσι μπορούμε και να ξεκινήσουμε, να επανεκκινήσουμε την οικονομία, αλλά και να επιταχύνουμε το βηματισμό, κάτι το οποίο έχουμε μεγάλη ανάγκη.»

» Νομίζω ότι η σημερινή εικόνα στις παραλίες δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν πολλά. Το έχουμε καταφέρει και στο τέλος θα αποδειχθεί ότι η Ελλάδα είναι το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για όλη την παγκόσμια κοινότητα».

Ο κλάδος εστίασης ανοίγει 25 Μαΐου

Το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης στις 25 Μαΐου επιβεβαίωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Όπως ξέρετε, εξεδόθη επισήμως η ανακοίνωση ότι κατόπιν της σύμφωνης εισηγήσεως της Επιτροπής των ειδικών, ο κύριος πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση την Δευτέρα 25 Μαΐου να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης. Αύριο, Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, ο κύριος Παπαθανάσης θα παρουσιάσει από την ΕΡΤ το πλαίσιο της συμφωνίας μας με την Επιτροπή των ειδικών για τους όρους με τους οποίους θα λειτουργούν τα καταστήματα της εστίασης» είπε ο υπουργός ερωτηθείς σχετικά.

Έχουμε κάνει προετοιμασία

«Έχουμε κάνει πάρα πολύ δουλειά όλες αυτές τις μέρες.» έσπευσε να προσθέσει ο υπουργός.

«Το ξέρετε άλλωστε, μας έχετε δει σε συγκεκριμένα μέρη που πήγαμε. Μέχρι και εθελοντές χρησιμοποιήσαμε, για να μπορέσουμε να καταγράψουμε τα διάφορα σενάρια λειτουργίας των καταστημάτων εστιάσεως. Μας ενδιαφέρει και θα το δείτε, τα καταστήματα να ανοίξουν, να πάνε καλά και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας» τόνισε ο υπουργός.

Έρχονται αλλαγές και στα beach bar;

Επηρεασμένοι από το χώρο δημοσιογράφοι άδραξαν την ευκαιρία για να μάθουν εάν το άνοιγμα της εστίασης θα επηρεάσει και τα beach bar.

«Όταν θα ανοίξει η εστίαση, θα προβλέπεται delivery στην ξαπλώστρα; Θα μπορεί ο καταναλωτής να προμηθευτεί κάτι που να είναι μαγειρεμένο, όπως, για παράδειγμα, κλαμπ σάντουιτς ή θα επιτρέπονται μόνο συσκευασμένα;» ήταν η ερώτηση που τέθηκε.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε: «Το είπαμε ότι κάθε μέρα ορισμένα πράγματα αλλάζουν. Ξεκινήσαμε σήμερα, λοιπόν, με αυτούς τους κανόνες. Από σήμερα έως τη Δευτέρα που μας έρχεται, αφενός θα ανακοινώσουμε τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργεί η εστίαση, και αφετέρου, μπορεί να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο λειτουργίας και των beach bars».

Πολύ πιο επιφυλακτικός αποφεύγοντας να δεσμευτεί για το οτιδήποτε ήταν ο υφυπουργός όταν ρωτήθηκε για την υποχρέωση των υπαλλήλων των beach bar να φορούν μάσκα, πράγμα ομολογουμένως δύσκολο με καύσωνα.

«Αυτό δεν μπορώ να σας το απαντήσω, γιατί θα πρέπει να πάρουμε τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών επιστημόνων. Είναι κάτι το οποίο αποτελεί δική τους υπόθεση και σαφώς αυτοί θα αποφασίσουν» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός.

Η οικονομία μπορεί να επιταχύνει γρήγορα

Την αισιοδοξία του εξέφρασε, τέλος, ο κ. Παπαθανάσης για την επιτάχυνση της οικονομίας, δεδομένης της πορείας του λιανεμπορίου τις δύο βδομάδες επαναλειτουργίας του μετά την άρση του lockdown που είχε επιβληθεί λόγω κοροναϊού.

Όπως επισήμανε ερωτηθείς σχετικά: «Είμαστε αισιόδοξοι. Νομίζω ότι η πρώτη και η δεύτερη εβδομάδα επανεκκίνησης της οικονομίας, του λιανεμπορίου δείχνει ότι είμαστε ψηλότερα από πέρσι. Η κίνηση έχει ξεκινήσει. Όμως, παρακολουθούμε, με μεγάλη προσοχή και πάνω απ’ όλα με σοβαρότητα, το κάθε βήμα. Εκείνο που δεν θέλουμε είναι να πατήσουμε φρένο.»

» Νομίζω ότι το φρένο θα ήταν το άσχημο. Ας τηρήσουμε αυτούς τους κανόνες. Ας τηρήσουμε αυτό το βηματισμό και νομίζω ότι θα επιταχύνουμε πολύ γρήγορα την οικονομία μας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr