Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: 89 νέα κρούσματα κοροναϊού - Σχεδόν όλα «εισαγόμενα»

Κίνα: 89 νέα κρούσματα κοροναϊού – Σχεδόν όλα «εισαγόμενα»

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με τον απολογισμό της πανδημίας να παραμένει αμετάβλητος επισήμως στους 3.341 νεκρούς

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα κατέγραψε 89 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, από 108 μία ημέρα νωρίτερα, εκ των οποίων τα 86 μεταξύ ταξιδιωτών που μετέβησαν στη χώρα από το εξωτερικό, δηλαδή του είδους που οι κινεζικές αρχές ονομάζουν «εισαγόμενα».

Τα τρία κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας. Τα 79 από τα «εισαγόμενα» κρούσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, που γειτονεύει με τη Ρωσία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 82.249. Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με τον απολογισμό της πανδημίας να παραμένει αμετάβλητος επισήμως στους 3.341 νεκρούς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κίνας 75 άνθρωποι έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομεία αφού ανέρρωσαν, ενώ ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 5, στους 116,

Ως χθες στην ηπειρωτική Κίνα τα λεγόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα ανέρχονταν σε 1.464. 559 έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομεία, 905 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, με 37 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ουδείς εκ των ταξιδιωτών που έφθασαν μολυσμένοι από το εξωτερικό στη χώρα είχε πεθάνει μέχρι χθες.

Τα κρούσματα που αποκαλούνται «εισαγόμενα» είναι, στην πλειονότητά τους, κινέζοι φοιτητές στο εξωτερικό που επαναπατρίστηκαν.

Χθες εντοπίστηκαν εξάλλου 54 νέοι ασυμπτωματικοί φορείς, ανάμεσά τους 5 από το εξωτερικό. Συνολικά 67 ασυμπτωματικοί φορείς άλλαξαν κατάσταση, χαρακτηρίζονται πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ 46 έπαψαν να τελούν από ιατρική παρακολούθηση. Στον αντίποδα, 1.005 ασυμπτωματικοί φορείς, ανάμεσά τους 237 που έφθασαν στην Κίνα από το εξωτερικό, συνεχίζουν να βρίσκονται υπό μόνιμη ιατρική παρακολούθηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024