Συνεχίζει να «εισάγει» κρούσματα του κοροναϊού η Κίνα
Στην Κίνα καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 13 νέα κρούσματα του κοροναϊού. Ωστόσο, τα 12 από αυτά αφίχθησαν από το εξωτερικό, ανεβάζοντας στα 155 τον συνολικό αριθμό των «εισαγόμενων» κρουσμάτων.
Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας κατέγραψαν 13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.
Αλλοι 11 υπέκυψαν
Πρόκειται για αριθμό αρκετά χαμηλότερο από τα 21 κρούσματα που εντοπίζονταν μία ημέρα νωρίτερα.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα έφθασε έτσι τα 80.894, διευκρίνισε η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας.
Αλλοι 11 ασθενείς υπέκυψαν χθες στην ασθένεια COVID-19, γεγονός που αυξάνει τον απολογισμό της επιδημίας σε 3.237 νεκρούς από τον Δεκέμβριο στην Κίνα.
Και οι 11 θάνατοι διαπιστώθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, οι 10 στην πρωτεύουσά της, την Ουχάν, τη μεγαλούπολη όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2.
Εξιτήρια σε 922 ασθενείς
Στον αντίποδα, 922 ασθενείς θεραπεύτηκαν και βγήκαν από τα νοσοκομεία. Ο αριθμός των ασθενών που έχουν ιαθεί ανέρχεται σε 69.601, σύμφωνα με τις κινεζικές υγειονομικές αρχές.
Από τα 13 νέα κρούσματα, το μοναδικό το οποίο οφειλόταν σε μετάδοση του ιού εγχωρίως ήταν ένα, στην Ουχάν.
Οι υπόλοιποι 12 ασθενείς είναι άνθρωποι που επέστρεψαν στην Κίνα από το εξωτερικό.
Οι πέντε εντοπίστηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, τρεις στο Πεκίνο, τρεις στη Σαγκάη και ένας στην επαρχία Σετσουάν, σύμφωνα με την Επιτροπή.
Το σύνολο των κρουσμάτων τα οποία «εισήχθησαν» στη χώρα, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, αυξήθηκε έτσι σε 155.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας