Ακούγεται συνεχώς: Αποφύγετε τις επαφές στους καιρούς του κορoναϊού. Αλλά μερικοί φαίνεται να μην λαμβάνουν τις προειδοποιήσεις σοβαρά και συναντιούνται σε λεγόμενα «πάρτι κοροναϊού». Αρχές και πολιτικοί επισημαίνουν τις συνέπειες.

«Δεν είναι δυνατό να γίνεται»

Επειδή πολίτες συναντώνται στα «πάρτι κοροναϊού» παρά τους αυστηρούς κανόνες και τις πολλές προειδοποιήσεις, η αστυνομία στη Βαυαρία θα επεμβαίνει με πιο απόλυτο τρόπο.

«Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό να γίνεται», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ (CSU) χθες στο Μόναχο.

«Εκείνοι που σκόπιμα αγνοούν αυτές τις μέρες τις κατευθυντήριες γραμμές για τον περιορισμό των κοινωνικών επαφών τους θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους και όλους τους άλλους.

»Αυτή είναι μια πραγματική απειλή και η αστυνομία έπρεπε να αντιδράσει αμέσως και να αναλάβει δράση», τόνισε ο Ζέντερ.

«Στη Νυρεμβέργη και στο Σβάμπαχ, για παράδειγμα, η αστυνομία σταμάτησε αυτά τα πάρτι.

»Περίπου εκατό νέοι συναντήθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα σε πάρκο της Νυρεμβέργης για να διασκεδάσουν και έθεσαν μάλιστα σε λειτουργία με γεννήτριες ηχοσύστημα και φωτορυθμικά», ανέφερε η βαυαρική αστυνομία.

Με ηχοσύστημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, 50 νέοι συναντήθηκαν σε πάρκο για σκέιτ στο Σβάμπαχ και διασκέδαζαν δυνατά με ηχοσύστημα.

Προφανώς είχαν κανονίσει να συναντηθούν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τη Δευτέρα, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου να μην προσκαλούνται φίλοι σε σπίτια ή να μην πηγαίνουν οι πολίτες σε εκδηλώσεις.

Ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ Λαρς Σάαντε δήλωσε στο Βερολίνο ότι «αυτό δεν θα είναι λογικό στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης του κοροναϊού.

»Το λέω αυτό διότι διοργανώνονται ήδη τα αποκαλούμενα πάρτι κοροναϊού όταν κλείνουν τα κλαμπ» και έκανε έκκληση στους πολίτες:

«Μην το κάνετε αυτό»

«Παρακαλώ μην το κάνετε αυτό, μένετε μέσα στο σπίτι και περιορίστε όσο το δυνατόν περισσότερο την κοινωνική σας ζωή».

Λόγω του κοροναϊού, οι δημόσιες εκδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται παντού σε όλη τη Βαυαρία μέχρι και τις 19 Απριλίου.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου έλαβε αυτήν την απόφαση τη Δευτέρα ώστε να επιβραδυνθεί η ταχεία εξάπλωση του ιού.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο