Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague διαμορφώνει νέα δεδομένα στη βαθμολογία. Πάντα, φυσικά, υπό την αίρεση ότι δεν θα αλλάξει από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, στην οποία έχουν δικαίωμα να προσφύγουν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη.
Καταρχάς, με την αφαίρεση των 7 βαθμών, ο ΠΑΟΚ υπολείπεται 14 πόντους από τον Ολυμπιακό και ουσιαστικά χάνει τις πιθανότητες του για να διεκδικήσει τον τίτλο. Αντίθετα, κινδυνεύει να τον προσπεράσει η ΑΕΚ στα Play Off, διότι απέχει μόλις 1 βαθμό. Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη θέση δίνει τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League.
Όσο για την Ξάνθη, με την αφαίρεση των 12 βαθμών, θα δώσει μάχη για να αποφύγει το μπαράζ για την παραμονή στη Superleague, διότι πλέον έχει μόλις ένα βαθμό διαφορά από τον Παναιτωλικό.
Η Μαρινέλλα έφυγε από τη ζωή και οι θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης είπαν το δικό τους «αντίο» στη Μεγάλη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού.
Η ανάρτηση των ΚΑΕ Άρης, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με την οποία αποχαιρετούν τη μεγάλη Μαρινέλλα, τονίζοντας πόσο πολύ αγαπούσε το μπάσκετ η εκλιπούσα.