Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι έτοιμοι να αγωνιστούν σε ένα από τα σημαντικότερα ματς της χρονιάς, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της EuroLeague.
Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τη νίκη στην έδρα του για γόητρο και να διατηρήσει τις ελάχιστες πιθανότητες που έχει για είσοδο στην οκτάδα. Το ρεκόρ των «ερυθρόλευκων» είναι στο 11-15 και βρίσκονται στην 11η θέση.
Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε θέση ισχύος όσον αφορά την πρόκριση στα play off της διοργάνωσης. Οι «πράσινοι» έχουν ρεκόρ 14-12.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-2 τη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε το 16ο Super Cup της ιστορίας της. Μετά το νταμπλ κατέκτησε και το τρίτο τρόπαιο στην Ισπανία.
Η τοποθέτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη διαιτησία μετά τα όσα συνέβησαν σε «Κλεάνθης Βικελίδης» και ΟΑΚΑ – «Αν δεν έχουν την ικανότητα να βρουν ελίτ διαιτητή, ας αναβάλουν τον αγώνα μέχρι να βρουν».
Χωρίς να ικανοποιήσει, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 του Πανσερραϊκού στο παγωμένο ΟΑΚΑ με σκόρερ τους Τζούρισιτς, Ζαρουρί και Γεντβάι. Αποβλήθηκε ο Ντε Μάρκο, ντεμπούτο για Τεττέη.