Μειώθηκαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο
Νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 8,018 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν στο δωδεκάμηνο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2019 παρουσιάζοντας, ωστόσο, σημαντική υποχώρηση, κατά 26,73% συγκριτικά με την αύξηση που είχαν σημειώσει το 2018
Νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 8,018 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν στο δωδεκάμηνο Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2019 παρουσιάζοντας, ωστόσο, σημαντική υποχώρηση, κατά 26,73% συγκριτικά με την αύξηση που είχαν σημειώσει το 2018.
Σημειώνεται ότι στο αντίστοιχο δωδεκάμηνο του 2018 οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο είχαν ανέλθει στα 10,943 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σύμφωνα με τα οποία το Δεκέμβριο του 2019 οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ανήλθαν σε 1,065 δισ. ευρώ έναντι 1,254 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2018 (μείωση 15%).
Το σύνολο των παλαιών (μέχρι την 31.12.2018) και των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από 1.1.2019) προς το Δημόσιο ανήλθε το Δεκέμβριο σε 105,617 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 0,18% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, το Νοέμβριο.
Πάντως, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο, αφού αφαιρεθούν οι ανεπίδεκτες προς είσπραξη οφειλές, περιορίζεται στα 84,086 δισ. ευρώ. Το πλήθος των οφειλετών το Δεκέμβριο παρουσίασε μείωση κατά 4% σε σχέση με το Νοέμβριο και ανήλθε σε 4.068.908 οφειλέτες.
- Απολογείται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442