Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σπανακόπιτα με κρούστα καλαμποκιού

Σπανακόπιτα με κρούστα καλαμποκιού

Μια διαφορετική πίτα χωρίς φύλλο

Προετοιμασία 45΄ Ψήσιμο 30΄-40΄ Αναμονή τουλάχιστον 1 ώρα

Υλικά (για 6 μερίδες)

250 γρ. καλαμποκάλευρο

50 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το ταψί και ράντισμα της πίτας

1.400 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο

300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 λευκά ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 μάτσο άνηθος, χωρίς τα κοτσάνια (1 φλ.), ψιλοκομμένος

Αλάτι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°-170°C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το καλαμποκάλευρο, το ελαιόλαδο και νερό τόσο ώστε να έχουμε ένα χυλό σφικτό. Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ, βάζουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, αλάτι και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, πιέζοντας τα λαχανικά. Μόλις μαλακώσουν και μειωθεί ο όγκος τους, τα αδειάζουμε σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε προηγουμένως αλείψει με ελαιόλαδο. Τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να τα ισιώσουμε όσο μπορούμε. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του καλαμποκάλευρου, ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου τα λαχανικά. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και νερό. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, ανάλογα με το πάχος της πίτας. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να σφίξει, και σερβίρουμε.

Πηγή: Γευσιγνώστης 

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024