Κ. Γρίβας στο One Channel: Φαντασίωση η αποφασιστική στήριξη της Ελλάδας από τις ΗΠΑ
«Η Τουρκία θέλει την Κύπρο προτεκτοράτο της» υπογράμμισε μέσα από την εκπομπή One Line Weekend ο διεθνολόγος, Κώστας Γρίβας, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μόνες τους» σε αυτό το γεωπολιτικό παιχνίδι με την Κύπρο. Έκανε δε λόγο για αναθεώρηση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.
«Η Τουρκία θέλει την Κύπρο προτεκτοράτο της» υπογράμμισε μέσα από την εκπομπή One Line Weekend ο διεθνολόγος, Κώστας Γρίβας.
Αφού υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μόνες τους» σε αυτό γεωπολιτικό παιχνίδι με την Κύπρο, έκανε λόγο για αναθεώρηση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.
«Μέχρι τώρα δίναμε πάτημα στην Τουρκία ώστε να προβάλει την επόμενή της διεκδίκηση. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο δρόμος είναι πολύ ολισθηρός, νομοτελειακά οδηγεί σε κάποια πολύ ακραία κατάσταση στο ελληνοτουρκικό σύστημα.»
» Η μόνη ελπίδα να αποφύγουμε κάτι πολύ άσχημο σε βάθος χρόνου είναι πράγματι μια πολύ σκληρή αποτρεπτική στρατηγική. Αυτό βέβαια σημαίνει και ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων» είπε στο πλαίσιο αυτό και διευκρίνισε πως «οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να λειτουργούμε με φαντασιώσεις ότι θα έρθουνε οι αμερικανοί να μας στηρίξουν αποφασιστικά».
Αναφερθείς στις ΗΠΑ τόνισε πως στη χώρα «υπάρχει τεράστιο τουρκικό λόμπυ» και συνέχισε ότι «στόχος του Τραμπ είναι το διαίρει και βασίλευε».
Πηγή: Onetv.gr
- Κρήτη: Στο νοσοκομείο δύο ανήλικα αγόρια λόγω κατανάλωσης αλκοόλ – Δύο συλλήψεις
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Ξενοφών Ζηκίδης
- Ντεμπούτο για τον Μόρις στον Ολυμπιακό: Η 12άδα με τον Κολοσσό
- Φοινικούντα: «Ο γιος μου είναι αθώος» – Τι λέει ο πατέρας του 22χρονου που συνελήφθη
- Τσουκαλάς: Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί σε δύο Ελλάδες – Οι λίγοι καλοπερνούν, οι πολλοί αγκομαχούν
- Τα δεδομένα για Μανδά: «Η Γιουβέντους εξετάζει σοβαρά την απόκτησή του»
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ο κυνισμός και η αλαζονεία του δεν πείθει κανέναν πια, ούτε τους αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ
- Λέξεις της χρονιάς 2025: τι αποκαλύπτουν για τις εμμονές της ψηφιακής εποχής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 21.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)



![Δημόσιο Χρέος: Γιατί «κατεβάζει» την παραγωγικότητα στην Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/debt-300x300.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442