Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alpine 110S: Νέα κορυφαία έκδοση 292 ίππων για το γαλλικό sportscar

Alpine 110S: Νέα κορυφαία έκδοση 292 ίππων για το γαλλικό sportscar

Η γαλλική φίρμα δημιούργησε μια νέα ισχυρότερη έκδοση της Alpine 110 η οποία εκτός από τη γενναιόδωρη ισχύ υπόσχεται και μια σειρά βελτιώσεων που υπόσχονται μια πιο δυναμική οδική συμπεριφορά.

H Αlpine αποκάλυψε μια νέα, ακόμα ισχυρότερη έκδοση για το sportscar της η οποία επωφελείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του turbo κινητήρα των 1,8 λίτρων και σειρά βελτιώσεων που αφορούν το πλαίσιο προς όφελος μιας ακόμα δυναμικότερης οδικής συμπεριφοράς.

Αναλυτικότερα το Alpine 110S, όπως ονομάζεται η νέα έκδοση, αυξάνει τη διαθέσιμη ισχύ σε 292 ίππους δηλαδή σε 40 περισσότερους από τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις του μοντέλου, ενώ η διαθέσιμη ροπή αν και παραμένει αμετάβλητη στα 320 Nm, είναι πλέον διαθέσιμη στο φάσμα μεταξύ 2.000 και 6.400 σ.α.λ.

Παράλληλα αυξημένη είναι και η μέγιστη ταχύτητα η οποία διαμορφώνεται σε 260 χλμ./ώρα. Όπως ισχύει και για τις εκδόσεις A110 Pure και Legende ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Επίσης ως αποτέλεσμα των παραπάνω βελτιώσεων, η διαδικασία επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα, απαιτεί κατά 1/10 του δευτερολέπτου λιγότερο χρόνο, «σταματώντας» στα 4,4 δευτερόλεπτα.

Πλην των τροποποιήσεων στο μηχανικό σύνολο, η Alpine έχει αναβαθμίσει την ανάρτηση και το σύστημα ελέγχου ευστάθειας προς όφελος μιας πιο σπορ αλλά και ακόμα πιο συμμετοχικής διαδικασίας οδήγησης. Τα ελατήρια των αναρτήσεων έχουν μειώσει το ύψος τους κατά 4 χιλ. ενώ είναι και κατά 50% πιο σφιχτά ενώ αναλόγως έχουν αναπροσαρμοστεί και οι ρυθμίσεις των αμορτισέρ.  Πιο άκαμπτες είναι και οι αντιστρεπτικές ράβδοι ενώ η 110S επωφελείται και από ένα ικανότερο σύστημα πέδησης με την υπογραφή της Brembo.

Οι αναβαθμίσεις ολοκληρώνονται από την παρουσία ελαστικών Michelin Sport 4 τα οποία ανήκουν επίσης στο βασικό εξοπλισμό.

Η ισχυρή διαφορετικότητα της έκδοσης αποτυπώνεται και με νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως τα χαρακτηριστικά ανθρακονημάτινα μοτίβα στις πίσω κολώνες, οι πορτοκαλί δαγκάνες για τα δισκόφρενα και οι ζάντες αλουμινίου GT σχεδιασμένες ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση.

Στο εσωτερικό, κυριαρχούν οι πορτοκαλί λεπτομέρειες στις ραφές των σουέντ σπορ καθισμάτων της Sabelt και στο τιμόνι ενώ τα υλικά που επενδύουν την οροφή, τα σκιάδια, και το εσωτερικό των θυρών αποτελούν αποκλειστικότητα της έκδοσης. Στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν επίσης οι αισθητήρες στάθμευσης, το ηχόσύστημα της Focal καθώς και το σύστημα τηλεμετρίας της Alpine.

Στα προαιρετικά εξοπλιστικά χαρακτηριστικά της έκδοσης 110S περιλαμβάνονται επίσης η δυνατότητα επιλογής μιας ανθρακονημάτινη οροφή, σφυρήλατες ζάντες της Fuchs και ζώνες ασφαλείας με ανθρακονημάτινο φινίρισμα.

Σε ό,τι αφορά το κόστος της έκδοσης Α110S, η τιμή της στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκινά από τα 66.500 ευρώ.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024