Την πεποίθησή του ότι η ΑΕΚ θα ξεπεράσει το εμπόδιο του Προμηθέα Πατρών και θα προκριθεί στους τελικούς της Α1 εξέφρασε ο Γκέιμπ Γιορκ.
Ο Αμερικανός γκαρντ ενόψει του πρώτου παιχνιδιού, που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, τόνισε ότι οι Κιτρινόμαυροι θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά το πλάνο του Λούκα Μπάνκι, προκειμένου να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στους τελικούς.
Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο της Ενωσης να δώσει δυναμικό «παρών» στο γήπεδο και να βοηθήσουν την ομάδα να πάρει την πολυπόθητη νίκη.
Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στον ΕΣΑΚΕ:
«Προσοχή και να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα
Καλησπέρα σε όλους.
Από αύριο ξεκινάει μία δύσκολη σειρά αγώνων με αντίπαλο τον Προμηθέα. Είμαστε όλοι πεπεισμένοι, ότι στο τέλος θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε το «εισιτήριο» για την τελική φάση των playoffs.
Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τη σειρά με το Χολαργό. Δεν κάναμε τις εμφανίσεις που θέλαμε και γι’ αυτό υποφέραμε εκτός έδρας. Στο ΟΑΚΑ, όμως, δείξαμε ποιος είναι το «αφεντικό» και καταφέραμε να προκριθούμε.
Ο Προμηθέας είναι πολύ σκληρή ομάδα. Έχει αποδείξει τι ζημιές μπορεί να κάνει σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ. Σε κάθε γραμμή έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θέλει προσοχή και να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα της έδρας μας.
Έχουμε δουλέψει αρκετά, για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Πιστεύω πως, αν εφαρμόσουμε το πλάνο του προπονητή μας, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Θέλουμε τους οπαδούς στο γήπεδο, για να πανηγυρίσουμε την πρώτη μας νίκη στη σειρά».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Με τον Βεζένκοφ να έχει 23 πόντους, από 15 ο Τζόουνς και ο Πίτερς και 13 ο Ντόρσεϊ, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα το Μαρούσι (Περάντες 16π) με 104-89. Πλέον εστιάζει στη διαβολοβδομάδα της Euroleague.
Με γκολ του Μασκανάκη στο 90+2', ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 2-1 της Κηφισιάς για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Super League - Πρώτη νίκη μετά από 3.5 μήνες για τους Σερραίους.
Η Ρεάλ επανήλθε στις νίκες επικρατώντας με 2-0 (58’πεν. Εμπαμπέ και 65′ Ασένσιο) επί της Λεβάντε, ωστόσο οι οπαδοί αποδοκίμασαν έντονα και κούνησαν λευκά μαντήλια κατά Πέρεθ Βινίσιους, Μπέλινγκχαμ!