Ράλι στο Χρηματιστήριο μετά τη νίκη της ΝΔ
Με ένα εντυπωσιακό ράλι ανόδου έχει υποδεχθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Με ένα εντυπωσιακό ράλι ανόδου έχει υποδεχθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Ο τζίρος στην χρηματιστηριακή αγορά και η πορεία των ομολόγων προμηνύουν μια πανηγυρική «έγκριση» της κυβερνητικής αλλαγής.
Ο Γενικός Δείκτης ήδη κινείται στις 772,43 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 5,55%.
Το εντυπωσιακό ράλι οδηγούν οι τράπεζες με τον δείκτη τους να απογειώνεται 10%. Μεγάλος πρωταγωνιστής η Tράπεζα Πειραιώς με τη μετοχή της να κάνει άλμα άνω του 20%. Ακολουθούν Alpha Bank και Eurobank με κέρδη 11% και 9% αντίστοιχα, ενώ η Εθνική Τράπεζα βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται 5,6%. Πέρων των συστημικών τραπεζών, άνοδο της τάξης του 11% καταγράφει και η μετοχή της Attica Bank.
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η απόφαση για πρόωρες εθνικές εκλογές διαμορφώνουν στο 3% την απόδοση στο 10ετες ομόλογο, το οποίο υποχωρεί 10,62%, με την απόδοση αυτή να είναι ιστορικό χαμηλό για τους ελληνικούς τίτλους.
Η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,03%, καταγράφοντας πτώση της τάξης των 33 μονάδων βάσης ή 9,9% σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.
H απόδοση του 7ετους υποχωρεί κάτω από το 2,5%, ενώ του 5ετους διαμορφώνεται στο 2,08%.
Σύμφωνα με το Bloomberg η εντυπωσιακή αποκλιμάκωση αντανακλά τις προσδοκίες της αγοράς για πολιτική και οικονομική σταθερότητα μετά τις εκλογές, που θα λάβουν χώρα στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.
- Σουδάν: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα δεινά γυναικών και κοριτσιών εννιά χώρες του ΣΑ του ΟΗΕ
- Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση κατά της διαφθοράς στα Τίρανα
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
- Στο στόχαστρο η Binance για λειτουργία ύποπτων λογαριασμών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442