Η «πλατιά απεύθυνση» σκεπάζει τον ΣΥΡΙΖΑ στη διακήρυξη εν όψει ευρωεκλογών
Η διακήρυξη που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα κατά την πρώτη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του κόμματος, ενώ αντίθετα χρησιμοποιείται ο όρος «Προοδευτική Συμμαχία».
Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να επιχειρήσει την κεντροαριστερή στροφή αποτυπώνεται ακόμη και στη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα κατά την συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, από τη διακήρυξη απουσιάζουν εντελώς οι αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χρησιμοποιείται ο όρος «Προοδευτική Συμμαχία».
Παράλληλα, στη διακήρυξη επισημαίνεται η ανάγκη να προχωρήσει το εγχείρημα της συμπόρευσης των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου. Κι αυτά, παρά τις αντιδράσεις από το εσωτερικό του κόμματος.
Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση, όσο και το κλίμα που θα καταγραφεί μετά από αυτήν.
Η δημοσιοποίηση της διακήρυξης αυτής -χωρίς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με «πλατιά απεύθυνση»- έρχεται μία εβδομάδα μετά την εκδήλωση στο Γαλάτσι, την οποία το Μέγαρο Μαξίμου θεώρησε επιτυχημένη.
Η εκλογική επιτροπή άλλωστε είναι το πρώτο κοινό όργανο του εγχειρήματος της Προοδευτικής Συμμαχίας – μιας προσπάθειας του Αλέξη Τσίπρα να μεταμορφώσει τον ΣΥΡΙΖΑ παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του σε κάτι που εκείνος θεωρεί αναγκαίο, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του την ελπίδα ότι έτσι ίσως διασωθεί εκλογικά το κόμμα και ο ίδιος προσωπικά.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας